«Η κόρη μου δεν ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Εγώ και το αρνί που της έστελνα στην Αθήνα πλήρωνα το ταξί, για να μη πληρώσει τίποτα εκείνη». Ο πατέρας της Βίκυς Σταμάτη καταθέτει στο δικαστήριο, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την κόρη του.

Ο Δημήτρης Σταμάτης σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα της κόρης του, είπε: «Η κόρη μου όπως ήταν πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έτσι παρέμεινε και μετά από το γάμο. Έρχονταν στο χωριό τα Σαββατοκύριακα μαγείρευε και έκανε όλες τις δουλειές».

Χαρακτηριστική είναι η στιχομυθία με τον πρόεδρο του δικαστηρίου:

Πρόεδρος: Πήγατε ποτέ στο σπίτι της στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου; Πώς σας φάνηκε;
Δ. Σταμάτης: Σαν τι να μου φανεί; Ένα σπιτάκι 150 τετραγωνικών μέτρων είναι.
Πρόεδρος: Ο γαμπρός σας, ο κύριος Τσοχατζόπουλος τι άνθρωπος είναι;
Δ. Σταμάτης: Ένας πολύ καλός άνθρωπος.
Πρόεδρος: Καταδεχόταν να έρθει στο χωριό;
Δ. Σταμάτης: Ναι ερχόταν. Τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε ακόμη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε στη συνέχεια ο συμμαθητής της κ. Σταμάτη, κ. Σ. Αγγελής, ο οποίος ανέφερε ότι μαζί με τη σύζυγο του πρώην υπουργού πήγαιναν μαζί σχολείο.

«Ήταν μια γλυκομίλητη κοπέλα. Ήταν άριστη μαθήτρια και ο χαρακτήρας της παρέμεινε ο ίδιος και μετά το γάμος της με τον κ. Τσοχατζόπουλο», είπε ο μάρτυρας. «Εμείς πίναμε καφέ με τον Άκη στο καφενείο του χωριού με ένα ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής.

«Υπάρχουν εδώ στοιχεία ότι η κ. Σταμάτη θαμπώθηκε από τα πλούτη και τη δόξα του κ. Τσοχατζόπουλου. Τι έχετε να πείτε εσείς μάρτυρα;», τον ρώτησε ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος.

Σ. Αγγελής: Εγώ δεν τα γνωρίζω αυτά.
Πρόεδρος: Πώς ερχόταν στο χωριό; Με το πλοίο της γραμμής;
Σ. Αγγελής: Όχι. Ερχόταν με ΙΧ αλλά και με το λεωφορείο της γραμμής.
Π.Παναγιωτόπουλος: Με ελικόπτερο;
Σ. Αγγελής: Όχι βέβαια.

Η αλλοδαπή οικιακή βοηθός επί έξι χρόνια στο σπίτι του ζεύγους Τσοχατζόπουλου, καταθέτοντας στο δικαστήριο, περιέγραψε τη Βίκη Σταμάτη ως μία γυναίκα που έκανε τις δουλειές του σπιτιού μόνη της, καθώς όπως είπε, είχε θέμα με την καθαριότητα, ενώ τόνισε ότι ήταν πολύ καλή μητέρα.
«Το σπίτι τους είναι ένα σπίτι πολύ ωραίο, πολύ καλόγουστο, αλλά όχι κάτι φανταχτερό. Είναι ένα νορμάλ σπίτι με δύο τουαλέτες. Ήμουν πολύ ευχαριστημένη που δούλευα εκεί. Η κ. Σταμάτη είναι πολύ απλή, πολύ ευγενική και άψογη μητέρα», είπε η μάρτυρας.

Γ. Αδαειλίνη (Τακτική Εισαγγελέας): Διαβάσαμε εδώ έγγραφα για πανάκριβα σαλόνια, γκαρνταρόμπες και άλλα...
Μάρτυρας: Ήταν ένα καλόγουστο σπίτι, πολύ καθαρό, αλλά έχω δει και άλλα πολύ πιο φανταχτερά.

iefimerida.gr