Το γύρο του κόσμου έκανε πριν λίγες μέρες η είδηση μιας 23χρονης κοπέλας από την Κίνα που πέθανε από ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να απαντήσει σε μια κλήση στο iPhone τη στιγμή που αυτό φόρτιζε.

Τέσσερις μόλις μέρες αργότερα έρχεται στη δημοσιότητα ένα ακόμη περιστατικό του 30χρονου Wu Jian Tong, πάλι από την Κίνα, που έπαθε ηλεκτροπληξία από ένα iPhone 4 την ώρα βρισκόταν στο φορτιστή του. Το περιστατικό συνέβη στις 8 Ιουλίου και ο άτυχος άνδρας βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, σε κώμα σε νοσοκομείο του Πεκίνου όπως αναφέρει η αδερφή του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Όπως σημειώνεται, ο φορτιστής που χρησιμοποιήθηκε πιθανότατα δεν ήταν ο αυθεντικός της Apple, παρόλο που έμοιαζε αρκετά. Παρ\’ όλα αυτά και μετά το περιστατικό, τόσο το iPhone όσο και ο φορτιστής δούλευαν κανονικά.

Οι περισσότερες περιπτώσεις τέτοιων \”ατυχημάτων\” πάντως εμπλέκουν τη χρήση μη εγκεκριμένων αξεσουάρ για τις συσκευές, καθώς και στην περίπτωση της κοπέλας από την Κίνα όπου ακολούθησε έρευνα, αποκαλύφθηκε πως δεν χρησιμοποιούσε τον αυθεντικό φορτιστή της Apple -όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά- αλλά έναν third-party USB charger.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook