Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών σε όλη την ακτογραμμή του Νομού Ηρακλείου, με τις αντιδράσεις του κόσμου να ποικίλλουν.

Πρόκειται για το «στοίχημα» που είχαν βάλει από την περασμένη χρονιά ο τότε περιφερειάρχης Κρήτης και νυν γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αθανάσιος Καρούντζος, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νομού Ηρακλείου, Νίκο Μαρκάκη για δώσουν λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί όλο το νησί.

Ήδη μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 22 Πρωτόκολλα Κατεδάφισης στο Ηράκλειο, από τα περίπου 70 σε όλη την Κρήτη, που είχε εκδώσει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

\”Πρόκειται για ένα ρεκόρ που κατέχει η Κρήτη πανελλαδικά,\” όπως σημειώνει ο κ. Καρούντζος, ενώ τόνισε ότι, \”δεν θα σταματήσει μέχρι να κατεδαφιστεί και η τελευταία αυθαίρετη κατασκευή.

Μάλιστα, το ευχάριστο είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, \”ότι μεν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατεδάφισης, ενώ οι Κρητικοί δεν είναι πλέον πρόθυμοι να προσφύγουν σε τέτοιου είδους λύσεις.

Το αντίθετο μάλιστα. Φαίνεται ότι έχουν συνετιστεί και συνειδητοποιήσει ότι οι αυθαίρετες κατασκευές δεν λειτουργούν προς το συμφέρον τους.\”
.
\”Αυτά που έχουν μείνει δεν είναι πολλά, αλλά το ευχάριστο είναι ότι από την 1η Ιουνίου η Κτηματική Υπηρεσία δεν έχει καταγράψει καμία αυθαίρετη κατασκευή στο νομό, λόγω του ότι έχει δημιουργηθεί ένα ανάλογο κλίμα και δεν προβαίνει κανένας ιδιώτης σε αυθαίρετες κατασκευές\”,
εξηγεί ο κ. Καρούντζος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook