Σημαντική μείωση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καταγράφεται σε έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «La Republica».

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε κι επεξεργάστηκε η εταιρεία «Ipr Marketing», στην ερώτηση «πόσο εμπιστεύεστε τον πρωθυπουργό;» απαντά «πολύ έως και πάρα πολύ» μόλις το 31% των ερωτηθέντων, το 58% λέει ότι «εμπιστεύεται λίγο έως και καθόλου» τον Μπερλουσκόνι, ενώ το 11% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη. Όπως τονίζει η «La Republica», σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2008, ο μεγιστάνας πρωθυπουργός έχασε το 50% της δημοτικότητάς του. Συγκεκριμένα, πριν από 30 μήνες, το ποσοστό του στατιστικού δείγματος που εξέφραζε «μεγάλη εμπιστοσύνη και εκτίμηση στο πρόσωπο του Μπερλουσκόνι» έφθανε το 62%.

Αρνητικά εμφανίζονται και τα στοιχεία που αφορούν στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, την κυβέρνηση εμπιστεύεται το 23% των ερωτηθέντων, ενώ το 62% έχει αρνητική γνώμη και το 15% δεν διαθέτει συγκεκριμένη άποψη . Σε ό,τι αφορά πάντως στην πρόθεση ψήφου, η έρευνα αναφέρει ότι το 42% δηλώνει αναποφάσιστο.

Μια υποτιθέμενη συμμαχία όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς «εγκρίνει» το 41,5% του στατιστικού δείγματος, ενώ τη σημερινή κεντροδεξιά συμμαχία – του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας» και της Λέγκας του Βορρά – προτιμά το 40,6%.

Ο λεγόμενος «τρίτος πόλος» – κεντρώοι πρώην χριστιανοδημοκράτες και εθνοπατέρες που αποφάσισαν να συμπαραταχθούν με τον πρόεδρο της Βουλής του Τζανφράνκο Φίνι – παρουσιάζει ελαφρά κάμψη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,5%.

Ο «Καβαλιέρε», πάντως, συνεχίζει να δείχνει αισιόδοξος και σε ομιλία του στο Μιλάνο δήλωσε βέβαιος ότι η κεντροδεξιά πρόκειται να ξανακερδίσει και πάλι τον δήμο της πόλης στις τοπικές εκλογές του Μαΐου.

Λαμβάνοντας μια απόφαση συμβολικού χαρακτήρα, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει προσωπικά τη δήμαρχο Λετίτσια Μοράτι, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του «Λαού της Ελευθερίας» στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook