«Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2013 και το 2014 αν τηρηθούν πιστά τα χρονοδιαγράμματα και ο προϋπολογισμός» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής υποστηρίζει ότι το χρηματοδοτικό κενό μετά τον Ιούλιο του 2014 «είναι μικρό για να δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα».

Εκτιμά ότι η μείωση των ελλειμμάτων είναι η μόνη λύση «για να απαλλαγούμε από το μνημόνιο», παραδεχόμενος παράλληλα ότι «ορισμένες αλλαγές στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού δεν υλοποιούνται όσο γρήγορα θα επιθυμούσαμε».

Για το θέμα του χρέους, αλλά και για τη συζήτηση που άνοιξε για το κατοχικό δάνειο, ο κ. Στουρνάρας συναρτά τις όποιες εξελίξεις με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «τετραετές \”πάγωμα\” στην αποπληρωμή τόκων» εκτιμά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποδέχεται πλέον το μνημόνιο, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μία μονομερής ενέργεια θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

Στα φορολογικά, ο κ. Στουρνάρας θέτει ως επόμενο στόχο, μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος και στη συνέχεια των έμμεσων φόρων.

Προαναγγέλλει «τρόπους επιβράβευσης» των φορολογουμένων για τη συλλογή αποδείξεων και απαντά στην κριτική για το ζήτημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook