Χωρίς να σεβαστούν το γεγονός ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη και έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλους, 20 άτομα, κατασκήνωσαν στη νήσο Χρυσή.

Απ' ό,τι φάνηκε μάλιστα, κάποιοι από αυτούς φρόντισαν να έρθουν κοντά στη ΄"φύση" με το δικό τους τρόπο, αφού σε έλεγχο της αστυνομίας βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης.

Συγκεκριμένα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή νήσο Χρυσή.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, ηλικίας  23, 25, 26, 28 και 31 ετών και ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας,  για κατοχή κάνναβης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 31,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, σε ακόμη είκοσι άτομα (κατασκηνωτές), σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.