Μετά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 18/07/2013, προέκυψε νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών.

Τα μέλη του νέου Δ.Σ. συνεδρίασαν στις 19/07/2013 και η σύνθεση του Δ.Σ. αποφασίστηκε να είναι η εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βαβουράκης Νικόλαος
ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γαϊτανάκης Γιάννης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαρινάκης Γιώργος
ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κουρουθιανάκη Χρύσα
ΤΑΜΙΑΣ: Αεράκης Χαράλαμπος
ΜΕΛΗ: Μαρινάκης Ιάκωβος, Παναούσης Κώστας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς να διεκπεραιώσει τα παρακάτω ζητήματα:

1) Αναζήτηση τρόπων άμεσης προσφυγής στη δικαιοσύνη για αναστολή εφαρμογής και ακύρωση του αντισυνταγματικού νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και καταργεί τη Δημοτική Αστυνομία, παρακάμπτοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2) Επαφή με Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Κρήτης για το εργασιακό καθεστώς των Δημοτικών Αστυνομικών έως την 23η Σεπτεμβρίου που καταργούνται και τυπικά οι υπηρεσίες μας.
3) Διαβούλευση με Βουλευτές, Υπουργεία, πολιτικές παρατάξεις, σωματεία αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη διαμόρφωση των ομάδων εργασίας που θα συντάξουν τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις οι οποίες θα περιγράφουν τον τρόπο μετακίνησης Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. και στα σωφρονιστικά καταστήματα. Το Σωματείο μας επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτές τις διεργασίες ώστε στην απευκταία περίπτωση που δεν ακυρωθεί ο νόμος και δεν παραμείνουμε στους Δήμους, να έχουμε τη δυνατότητα να ακουστούν οι προτάσεις μας για την επόμενη μέρα και να μην παρθούν για ακόμη μία φορά αποφάσεις παράλογες και ανεφάρμοστες.

Το Σωματείο μας θα παραμείνει σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και θα ενημερώνουμε άμεσα για κάθε ενέργεια και προτάσεις που θα καταθέτουμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook