Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και καλεί όλους να συμμετάσχουν στον αγώνα τους.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η κυβέρνηση παρά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, καταλήψεις και τον πολύμορφο αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων, συνεχίζει να προωθεί την αντιδραστική πολιτική της.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – λαιμητόμου και η εφαρμογή του τις επόμενες ημέρες θα σημάνει άμεσα τη διάλυση της ζωής χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, καθώς και του δημόσιου σχολείου, τη διάλυση όσων έχουν απομείνει από τους δημόσιους οργανισμούς που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά.

Το καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών.

Η δυνατότητα που δίνει το πολυνομοσχέδιο στους εκάστοτε υπουργούς να συγχωνεύουν, να κλείνουν σχολεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς, καθώς και να καταργούν οργανικές θέσεις για να συμπληρώσουν φέτος τους 25.000 που θα θέσουν σε διαθεσιμότητα και τους 15.000 μέχρι του χρόνου που θα απολύσουν με βάση το δεύτερο Μνημόνιο, δημιουργεί επισφαλείς εργασιακές σχέσεις για όλους, λειτουργεί σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Η γενική μας συνέλευση ομόφωνα αποφασίζει να καταγγείλει την κυβέρνηση για τα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθεί και να καλέσει τον εκπαιδευτικό κόσμο σε ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την ανατροπή!

Για να μην υλοποιηθεί το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμος και να μείνει στα χαρτιά!
Για να μη γίνει καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα , καμία υποχρεωτική μετάθεση.
Για να μη γίνει κανένα κλείσιμο σχολείου, καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση θέσης εργασίας.
Για να σταματήσουμε τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να αποδεχτεί τις προτάσεις του κλάδου, που συγκεκριμενοποιήθηκαν στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, για μια ριζικά αναβαθμισμένη δημόσια παιδεία.
Για να καταργηθούν τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και οι αντεργατικοί νόμοι.
Για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ μαζί με τις κυβερνήσεις που την υλοποιούν.
Αποφασίζουμε να συνεχίσουμε τον πολύμορφο αγώνα που ήδη ξεκινήσαμε για όλη την περίοδο του καλοκαιριού. Η κορύφωση του αγώνα μας θα γίνει με την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβρη. Με όπλο μας την απεργία διαρκείας και με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο όλων των σχολείων.

Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση της 18ης Ιουλίου 2013 αποφάσισε:

α) να προχωρήσει στην λήξη της κατάληψης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης μετά το πέρας της Γ. Σ. (18/7/13)
β) καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συλλαλητήριο την Δευτέρα 22/7, ημέρα που σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο τίθενται σε διαθεσιμότητα οι συνάδελφοί μας, στις 11:00 π. μ. , 3ο Γενικό Λύκειο. Να γίνει ημέρα μεγάλης συλλογικής απάντησης!
γ) ορίζει ως «κέντρο αγώνα» το 3ο Γενικό Λύκειο (Λεωφόρο Δημοκρατίας, απέναντι από Εργατικό Κέντρο) , καλώντας σε κοινή αντίσταση όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (συλλόγους πρωτοβάθμιας, ενώσεις και ομοσπονδίες γονέων, μαθητές, φοιτητές), διευρύνοντας τη συμμετοχή όλο και περισσότερων συναδέλφων στην ανοιχτή επιτροπή αγώνα.
Προγραμματίζουμε: – συλλαλητήρια ,συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
– ηχητικά και τηλεοπτικά σποτ ενημέρωσης – αντίστασης
– κιόσκι ενημέρωσης –αντίστασης, Πλατεία Ελευθερίας
– δικαστικές προσφυγές
γ) να προωθήσει τον συντονισμό αγώνα με τους συλλόγους διδασκόντων ανά σχολείο, οι οποίοι με κατάλληλη ημέρα την Πέμπτη (καλοκαιρινή εφημερία), θα προχωρήσουν σε συναντήσεις-ενημερώσεις με συλλόγους γονέων, μαθητές, τοπικούς φορείς, και θα προγραμματήσουν αγωνιστικά ραντεβού, εκδηλώσεις, συναυλίες, μορφωτικοπολιτιστικές δραστηριότητες, δρώμενα, ενημερώσεις της τοπικής-επαρχιακής κοινωνίας
δ) να προωθήσει τον συντονισμό αγώνα και αντίστασης με ΑΔΕΔΥ –ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ –ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ . Συνεχίζουμε τον αγωνιστικό συντονισμό με τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων που βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων και σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο (ΕΡΤ 3, ΟΤΑ, υγεία,) και κάθε σωματείο που θεωρεί αναγκαίο το συντονισμό για την ανατροπή αυτής της επίθεσης
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!
Συσπειρωμένοι με τους συναδέλφους μας που «διατίθενται», τους αναπληρωτές που είναι απολυμένοι, τους σχολικούς φύλακες που απολύονται, όλους τους εργαζόμενους και άνεργους.
Τους μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που δε θα βρίσκουν σχολείο, αλλά και όλους τους μαθητές – δηλώνοντας εντίμως ότι θα παλέψουμε να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη. Με συλλογικό τρόπο, με τα σωματεία μας αντιμετωπίζουμε τη νέα κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς.
Δε θα αφήσουμε κανέναν από τους 2.500 σε όλη τη χώρα και τους 60 περίπου συναδέλφους μας στο Ηράκλειο που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απολύσεων να μείνει μόνος του! Δεν αφήνουμε κανένα να γίνει θυσία στο βωμό της κρίσης!
Άμεση συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα την Δευτέρα 22/7, 10:00 π. μ. στο 3ο Γενικό Λύκειο, πριν από την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook