Ολοκληρώθηκε στο προεδρικό μέγαρο η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θέματα της αρμοδιότητάς μου. Ο στόχος και ο σκοπός του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι διττός: Από τη μια να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις Μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα και από την άλλη να πετύχουμε μια δημιουργική υπέρβαση του Μνημονίου, “χτίζοντας” μια Δημόσια Διοίκηση, η οποία θα στηρίζεται στην αξιοκρατία, στη δικαιοσύνη και κυρίως στη δυνατότητα όσων εργάζονται συστηματικά και με μεθοδικότητα, να προοδεύουν. Αυτά θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και γι’ αυτά θα αγωνιστούμε σε βάθος χρόνου και όχι με γνώμονα μόνο την επόμενη επίσκεψη της Τρόικας».

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ρωτήθηκε και για την αυριανή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, για την οποία επισήμανε:

«Έχω επαναλάβει σε αρκετές ευκαιρίες την άποψη ότι το έργο της διοικητικής μεταρρύθμισης επιβλέπεται από το Υπουργείο στο οποίο προΐσταμαι έχοντας τον επιτελικό ρόλο. Για να μπορέσουμε, όμως, να πετύχουμε τους στόχους θα χρειαστεί η συμμετοχή και όλων των άλλων Υπουργείων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook