Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, όλοι οι γιατροί της χώρας, με βασικό τους αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας. Στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι ιδιώτες γιατροί, οι γιατροί των ασφαλιστικών Ταμείων και 15.000 οδοντίατροι. Κλειστά παραμένουν και τα φαρμακεία.

Αυτή την ώρα, περίπου 100 γιατροί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, η οποία και έχει κλείσει.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου, αναφέρουν, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση τον τομέα της Υγείας και σε πλήρη εξαθλίωση τον ιατρικό κόσμο.

Δεκαπέντε χιλιάδες οδοντίατροι συμμετέχουν στην 24ωρη Πανιατρική απεργία, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό της Οδοντιατρικής Κοινότητας, από οποιαδήποτε ενημέρωση στη σύνταξη του Σχεδίου Νόμου.

Κλειστά παραμένουν και τα φαρμακεία, με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. «Οι απεργίες θα συνεχιστούν και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

in.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook