Υπάλληλοι Ταμείου ασφάλισης των σωμάτων ασφαλείας αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση.

Η απάτη είχε στηθεί τη τελευταία τουλάχιστον διετία (2007-2009) σε βάρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α), ύψους περίπου 200.000 ευρώ!

Η κομπίνα ήρθε στο φως έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ενώ από τη σχηματισθείσα δικογραφία εμπλέκονται υπάλληλοι του Ταμείου.

Όπως προέκυψε κατά το στάδιο της προανάκρισης, η απάτη γινόταν με διαδοχικές συντάξεις με τη χρήση των ίδιων δικαιολογητικών που καταρτίζονταν διπλά και τριπλά παραστατικά για την απόδοση των χρημάτων συνταξιούχων από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο άλλο Ταμείο, με τα οποία οι εμπλεκόμενοι έκαναν εκταμιεύσεις.

Ακολούθως, έδιναν το ποσό που εκταμίευαν με το ένα ένταλμα πληρωμής στο τελευταίο Ταμείο του συνταξιούχου, ενώ το δεύτερο ποσό το καρπώνονταν οι ίδιοι.

Η διασπάθιση του χρήματος εντοπίστηκε έπειτα από υπηρεσιακό έλεγχο. Για την ίδια υπόθεση συμμετέχουν και Οικονομικοί Επιθεωρητές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο οποίο υπάγεται και το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook