Ο Francisco Jose Garzon που στη σελίδα του στο Facebook είχε φωτογραφία με το ταχύμετρο του τρένου να δείχνει τα 200 χιλιόμετρα θεωρείται βασικός υπεύθυνος για τον εκτροχιασμό που σκοτώθηκαν 80 ισπανοί.

Το μαύρο κουτί του τρένου που οδηγούσε ο Francisco Jose Garzon και εξετράπη της πορείας του, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, σκορπώντας το θάνατο σε δεκάδες επιβάτες φαίνεται ότι βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρχών.
 
Λίγα λεπτά, μετά τον εκτροχιασμό του τρένου, που κινούνταν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων στην περιοχή Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα το βράδυ της Τετάρτης, ακούγεται στο μαύρο κουτί, ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας να ζητάει βοήθεια μέσω ασυρμάτου στο κέντρο ελέγχου, λέγοντας: «Τα σκάτωσα, θέλω να πεθάνω».
 
Ο Francisco Jose Garzon φέρεται να είναι ένας από τους δύο μηχανοδηγούς του Alvia 151 και φαίνεται ότι ήταν λάτρης της ταχύτητας, ενώ σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ABC, συνήθιζε να οδηγεί… γρήγορα.

Στο υλικό του μαύρου κουτιού, ακούγεται ο Garzon να κάνει απελπισμένες εκκλήσεις στο κέντρο ελέγχου της, μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Mundo».
 
«Έχω εκτροχιαστεί», είναι το μήνυμά του προς το κέντρο της εταιρείας, την ώρα που σκόνη υπήρχε παντού, γύρω από τα συντρίμμια. «Τι μπορώ να κάνω; Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω; Τα σκάτωσα. Θέλω να πεθάνω».
 
Η αστυνομία έχει στα χέρια της το μαύρο κουτί εδώ και πολύ λίγες ώρες και προσπαθεί τώρα να ακούσει τις ηχογραφήσεις, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η αναγνώριση των πτωμάτων.

Ο μηχανοδηγός που λάτρευε την ταχύτητα
Όλα όμως πλέον δείχνουν πως το ατύχημα έγινε εξαιτίας του, καθώς ο ίδιος ο Άμο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook υπερηφανευόταν πως οδηγεί με υψηλές ταχύτητες.

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι που δημοσιεύθηκαν χθες με έναν συνάδελφό του.

«Θα σε πιάσει η αστυνομία και θα σου αφαιρέσει πόντους χαχα», του είπε ο συνάδελφός του, ενώ εκείνος απάντησε: «Τι πλάκα θα είχε να είμαι παράλληλα με την αστυνομία και να την προσπεράσω, σπάζοντας τα ραντάρ της. Χαχαχα μικρό πρόστιμο για την Renfe», είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα. Να σημειωθεί πως ο λογαριασμός του έκλεισε νωρίς την Πέμπτη. 

\"\"

\"\"

Είχε αναρτήσει φωτογραφία με το καντράν του τρένου να φτάνει τα 200 χιλιόμετρα την ώρα:

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook