Πρώτη δημοσίευση: 26/7 23:14

Άνοιξε τις πύλες της η πετυχημένη έκθεση των Κρητικών αγροτικών προϊόντων ποιότητας και ειδών λαϊκής τέχνης,  “Αγροτικός Αύγουστος ”, στον χώρο της Δυτικής Τάφρου και η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Αυγούστου.

Με βασικό σύνθημα “τα Κρητικά προϊόντα αντιστέκονται στην κρίση” προτάσσοντας τα Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Ποιοτικά Προϊόντα – τα Βιολογικά προϊόντα, τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και τα προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Η έκθεση έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά τους επισκέπτες των Χανίων αλλά και όλους τους κατοίκους των Χανίων με τα προϊόντα που παράγει η Κρητική γη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης όπως κάθε χρόνο έγιναν παρουσία τοπικών αρχών, εκθετών αλλά και πλήθος κόσμου

Χαιρετίζοντας την έκθεση ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης τόνισε ότι \” Ο Αγροτικός Αύγουστος έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Νομού Χανίων και της Κρήτης. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών, εδώ στη Δυτική Τάφρο, οι οποίοι φέτος υπερβαίνουν τους εκατό.

\"\"

Είναι μια γιορτή της Κρητικής γης, ένα φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι τα προϊόντα της Κρητικής γης αντιστέκονται στην κρίση, ότι η ελληνική Περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο. Για να γίνει ωστόσο αυτό πραγματικότητα οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε…

Πως;

• Επαναφέροντας στο τραπέζι μας μας το κρητικό διατροφικό πρότυπο.
• Καταναλώνοντας κατά προτεραιότητα αυτά που παράγουμε.
• Στηρίζοντας τα αγνά και ποιοτικά τοπικά προϊόντα στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ και τις ντόπιες επιχειρήσεις και παραγωγούς.
• Συνειδητοποιώντας όλοι – και κυρίως η Πολιτεία – ότι πέραν του τουρισμού και της ναυτιλίας, βαριά βιομηχανία για τη δοκιμαζόμενη χώρα μας είναι και ο πρωτογενής τομέας.

Εμείς από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή των Χανίων σας διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του πρωτογενή μας τομέα παράλληλα με τη διασύνδεση αυτού με τομείς όπως ο τουρισμός και η γαστρονομία.

Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία του κ. Σκουλάκη

\"\"

\"\"

Το παρόν στην έκθεση έδωσε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης ενώ στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια έχει αποφασίσει το 2014 θα ανακηρυχθεί από την Περιφέρεια Κρήτης έτος Κρητικής Διατροφής.

\"\"
Ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε επισης ότι \”ο Αγροτικός Αύγουστος αποτελεί μια σημαντική έκθεση για την οικονομία της Κρήτης.Είναι μια έκθεση θεσμός για τον αγροτικό τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους διοργανωτές, για την άρτια οργάνωση και παρουσίαση του εκθεσιακού υλικού.
Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει εκθεσιακά γεγονότα που αναβαθμίζουν και προβάλλουν την Κρήτη, με ιδιαίτερη μάλιστα ευαισθησία στις αγροτικές – τουριστικές εκθέσεις\”
.

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα της έκθεσης

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook