Επεκτείνει τη δράση του για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων το υπουργείο Οικονομικών με ελέγχους όλο το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο.

Επιπλέον, θα υπάρξει εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) χημικών προϊόντων (τολουόλη, ξυλόλιο) στα επίπεδα της βενζίνης, θα τοποθετηθεί ηλεκτρικό σύστημα αυτόματης καταγραφής βυτιοφόρων αυτοκινήτων, σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και θα δρομολογηθεί η εγκατάσταση συστήματος εισροών- εκροών στις δεξαμενές των πρατηρίων.

O γγ Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και επικεφαλής του ΣΔΟΕ  Γ. Καπελέρης προαναγγέλλει με δηλώσεις του στα Νέα της Μ.Τρίτης νέες παρεμβάσεις κατά του λαθρεμπορίου που θα στοχεύουν σε όλα τα στάδια παραγωγής, εμπορίας, διακίνησης, χρήσης και διάθεσης των καυσίμων και θα αξιοποιούν κάθε εθνικό και ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η συγκρότηση ειδικών ομάδων ελέγχου σε περιοχές όπου έχει διαπιστωθεί μεγάλη παραβατικότητα (Προμαχώνα, Εξοχής, Ορμένιου κλπ) και η άμεση χρησιμοποίηση του συστήματος ELENXIS από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στον τομέα των καυσίμων.

Για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου στο ναυτιλιακό πετρέλαιο το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία τα δύο νέα σκάφη του ΣΔΟΕ, τα οποία θα ελέγχουν συνεχώς την διακίνηση ναυτιλιακόυ πετρελαίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει από όλες τις υπηρεσίες να συλλέγουν, να αξιοποιούν και να διαχειρίζονται δυναμικά όλες τις πληροφορίες που οδηγούν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του λαθρεμπορίου.

Ο κ. Καπελέρης απορρίπτει εκτιμήσεις που τοποθετούν στα 2 δισ. ευρώ την ετήσια απώλεια εσόδων του Δημοσίου από το λαθρεμπόριο καυσίμων.

«Είναι υπερβολικό το ποσό των 2 δισ. ευρώ και αναμένω όποιον καταθέσει τέτοιους ισχυρισμούς να προσκομίσει την ανάλογη τεκμηρίωση. Υπηρεσιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι από το λαθρεμπόριο καυσίμων, η ετήσια απώλεια εσόδων είναι 300-400 εκατ. ευρώ» σημειώνει χαρακτηριστικά.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook