Στιγμές από το τραγικό δυστύχημα του Κόστα Κονκόρντια που πλησίασε εξαιρετικά κοντά στο νησί Τζίλιο για να κάνει την παραδοσιακή «υπόκλιση» με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε ύφαλο και να σπείρει τον θάνατο σε 32 επιβάτες, έζησαν όσοι βρίσκονταν στην ακτή Επτά Μάρτυρες της Βενετίας.

Το κρουαζιερόπλοιο Carnival Sunshine της εταιρίας Carnival Cruise Lines στην προσπάθειά του να «υποκλιθεί» πλησίασε απειλητικά το Κανάλ Γκράντε προκαλώντας αναστάτωση σε όσους βρίσκονταν σε παρακείμενα εστιατόρια και καφέ, οι οποίοι δήλωσαν πως ένιωσαν σαν να γινόταν σεισμός.

«Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες δόθηκε η εντύπωση πως ο καπετάνιος έκανε λάθος χειρισμό, ο οποίος εκτός των άλλων είχε ως αποτέλεσμα να παρασύρει ένα δημόσιο βαπορέτο και άλλα σκάφη. Θέλουμε να μάθουμε την πραγματική αιτία αυτής της ενέργειας, η οποία μοιάζει περισσότερο με απότομη και επικίνδυνη προσέγγιση παρά με υπόκλιση», δήλωσε σε αυστηρό τόνο ο σύμβουλος περιβάλλοντος, Τζανφράνκο Μπετίν.

Το πλοίο που ζυγίζει πάνω από 102 τόνους με μήκος 272 μέτρα, πλάτος 35 και ύψος 62 μέτρα, έφτασε τόσο κοντά που οι τουρίστες στην ακτή Επτά Μαρτύρων κατέγραψαν το γεγονός σε βίντεο και το ανήρτησαν στο YouTube.

«Ημουν καθισμένος και διάβαζα όταν είδα το πλοίο να αγγίζει σχεδόν την ακτή. Ήταν τρομακτικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Πριν δέκα ημέρες ένα άλλο πλοίο έκανε το ίδιο. Σίγουρα ο καπετάνιος δεν πήρε καλά τη στροφή», δήλωσε ο συγγραφέας Ρομπέρτο Φερούτσι.

Ωστόσο σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές δεν υπήρξε καμία λάθος μανούβρα και ο κυβερνήτης του πλοίου έπραξε σωστά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook