Η συνεργασία της Ελληνικής με την Δημοτική Αστυνομία, συζητήθηκε στην διάρκεια σύσκεψης στο δημαρχείο Χανίων με την συμμετοχή του δημάρχου κ.Μανώλη Σκουλάκη, του Γεν.Αστ/κου Δ/ντή Κρήτης κ.Μανώλη Παραβολιδάκη, και στελεχών του δήμου και της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων.

Ως πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας ανακοινώθηκε η αξιοποίηση του γερανού που διαθέτει – ακινητοποιημένο εδώ και χρόνια – το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, για την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. για τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων κ.Σκουλάκης «σήμερα ξεκινάμε μια στενή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. βάση ενός πλαισίου και με στόχο να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις αλλά συνέργεια. Σημεία αιχμής είναι το θέματα αστυνόμευσης, λειτουργίας των καταστημάτων, θέματα τροχαίας κ.α.».

Από την πλευρά του ο κ.Παραβολιδάκης γνωστοποίησε πως στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού της αστυνόμευσης στην Κρήτη, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας (κλοπές, διαρρήξεις) , ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

«Δεσμευτήκαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από ότι είμαστε υποχρεωμένοι και εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου θα κάνουμε ότι μπορούμε ούτως ώστε οι επισκέπτες να νοιώθουν ασφαλείς» είπε ο κ.Παραβολιδάκης επισημαίνοντας πως «προσωπικό υπάρχει αλλά χρειάζεται καλός σχεδιασμός και διαχείριση του».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν:

1. Πεζές περιπολίες από κοινού της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας για την καλύτερη αστυνόμευση στη πόλη των Χανίων.

2. Συνεργασία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση – με γερανό της ΕΛ.ΑΣ. – των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων σε βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης (π.χ. οδ. Σκαλίδη, Τζανακάκη, Αποκορώνου, Παπανδρέου, κ.α.) αλλά και από ράμπες αναπήρων ή διπλοπαρκαρίσματα.

3. Συμφωνήθηκε να υπάρξει εκπαίδευση Δημοτικών Αστυνομικών σε θέματα Αστυνομίας, Τάξης / Τροχαίας από αρμόδιους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέραν των παραπάνω συμφωνήθηκε όπως υπάρξει ορισμός υπηρεσιακών συνδέσμων μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας (σε επίπεδο Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων) και Δημοτικής Αστυνομίας, χαρτογράφηση των προβλημάτων στην περιοχή του Δήμου Χανίων αλλά και των αιτιών που τα δημιουργούν, συνεργασία των επιχειρησιακών κέντρων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Α.Δ. Χανίων και ανάληψη κοινών δράσεων σε θέματα όπως: μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αστυνόμευση «ευαίσθητων» περιοχών, αντιμετώπιση παραεμπορίου (γενικά αλλά και ειδικά σε χώρους λαϊκών αγορών, παζαριών, κ.λ.π.,) αντιμετώπιση επαιτείας, κ.λ.π.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν και ο Αστ/κος Δ/ντής Χανίων κ.Π.Μουρτζανός όπως και οι αντιδήμαρχοι κ.Μ. Λιονάκης και κ.Λ. Αμπαδιωτάκης, ο υποδιευθυντής της Α.Δ. Χανίων Ιωάννης Καπριδάκης, ο Γ.Γ. του Δήμου, Γαβριήλ Κουρής και ο Υποδιευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων, Ιωάννης Γιανναράκης.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκληθεί νέα σύσκεψη με στελέχη της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του λιμενικού και της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να εξειδικευτούν οι τρόποι συνεργασίας τους.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook