Συνελήφθη χθες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ένας 41χρονος αστυφύλακας, επειδή εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του εργαζόταν παράνομα ως ιδιωτικός ντετέκτιβ και εκβίαζε 34χρονη «πελάτισσά» του, που του είχε αναθέσει να παρακολουθήσει άτομο του περιβάλλοντός της.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα ανέθεσε στον αστυφύλακα να συγκεντρώσει πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο και εκείνος της ζήτησε 300 ευρώ. Όπως δήλωσε η ίδια, του έδωσε προκαταβολή 100 ευρώ, αλλά πριν προχωρήσει η παρακολούθηση του ζήτησε να σταματήσει κάθε ενέργεια, χωρίς να του δώσει άλλα χρήματα. Ο αστυφύλακας- «ντετέκτιβ», όμως, απαιτούσε τα υπόλοιπα 200 ευρώ που είχαν συμφωνήσει και απειλούσε την 34χρονη, ότι αν δεν του τα έδινε θα αποκάλυπτε προσωπικά στοιχεία της σε άτομα του οικείου περιβάλλοντός της.

Η 34χρονη κατέφυγε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, τα χρήματα προσημειώθηκαν και χθες ο 41χρονος συνελήφθη την ώρα που τα παρέλαβε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του αστυφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τετράδιο με σημειώσεις και ένα χαρτί με αθροίσματα ποσών και ονόματα.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook