Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τους δικαστές της εισαγγελίας του Μιλάνου ότι χρησιμοποιούν την υπόθεση Ρούμπι για να του επιτεθούν πολιτικά. Είπε, μάλιστα, πως οι δικαστές δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι και προανήγγειλε νέους νόμους που θα εμποδίζουν τη δίωξη εκλεγμένων προσώπων.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο 74χρονος Καβαλιέρε αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με τη 17χρονη χορεύτρια και συνοδό πολυτελείας Καρίμα, γνωστή ως Ρούμπι.

«Δεν έχω κάνει τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπομαι. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της και η Βουλή θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ώστε να μην μπορούν παράνομα οι δικαστές να καταστρέφουν κάποιον που έχει εκλεγεί από τους πολίτες» δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την ώρα που εντείνονται οι φωνές οι οποίες ζητούν την παραίτησή του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφασή του να μην καταθέσει ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αμφισβήτησε τις αρμοδιότητες της εισαγγελίας του Μιλάνου, τονίζοντας ότι είναι η 28η φορά που διώκεται μέσα σε 17 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι οι δικαστές επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση Ρούμπι ως στοιχείο για την πολιτική εξόντωσή του.

Σε άλλο σημείο των επικριτικών δηλώσεών του, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δικαστές θέλουν να ανατρέψουν τη λαϊκή ψήφο που τον οδήγησε στη νίκη των γενικών εκλογών του 2008, κατηγορώντας τους ότι «παραβίασαν τους βασικούς συνταγματικούς νόμους», όπως το νόμο που προστατεύει την ιδιωτική ζωή.

in.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook