Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη του σημαντικού Επιμορφωτικού Σεμιναρίου, που διοργανώνει το σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου, ο Σ.Π.Π.Ν.Χ. \”Ο Παγκρήτιος\”, υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ. Χανίων και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τους Δήμους Πλατανιά και Χανίων.
Την Τετάρτη (31/07) στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Χανίων δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές, που έκαναν το δικό τους κάλεσμα σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Βούρβαχης ανέφερε τα εξής: 

«Καλό θα είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι εμπλεκόμενοι να παρακολουθήσουν το σεμινάριο και δεν εννοώ μόνο τους προπονητές. Καλό θα είναι να το παρακολουθήσουν και οι παράγοντες των ομάδων και οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι διαιτητές, γιατί θα έχει και ένα κομμάτι διαιτησίας μέσα. Τους προσκαλώ όλους λοιπόν να έρθουν να το παρακολουθήσουν. Το σεμινάριο θα είναι υψηλού επιπέδου. Ομιλητές μεταξύ των άλλων θα είναι οι δύο Ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Τσάνας και Χαράλαμπος Ζελενίτσας. Τα θέματα που θα παρουσιάσουν είναι πολύ ενδιαφέροντα. Είναι για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, το οποίο κάθε μέρα που περνάει εκσυγχρονίζεται, πάει μπροστά. Δημιουργούνται νέοι ορίζοντες και προϋποθέσεις σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολύ θετικό ότι ο Σύνδεσμος «Ο Παγκρήτιος» μπορεί και κάνει αυτά τα σεμινάρια δύο-τρεις φορές το χρόνο για ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του. Αυτό έχει να κάνει με την ακόμα καλύτερη δουλειά που πρέπει να γίνεται στο επίπεδο των σωματείων από τους προπονητές. Γι’ αυτό λοιπόν προσκαλούμε και προκαλούμε όλα τα σωματεία σύμφωνα με τον κανονισμό να προσλάβουν επίσημους προπονητές, οι οποίοι θα είναι επιμορφωμένοι και ενημερωμένοι με τα νέα δεδομένα. Να ευχηθώ σε όλους καλή ποδοσφαιρική σεζόν και πάνω απ’ όλα να προσκαλέσω όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο να έρθουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο».

Ο πρόεδρος του Σ.Π.Π.Ν.Χ. \”Ο Παγκρήτιος\”  Μανόλης Πηγουνάκης δήλωσε: 

«Ευχαριστούμε τον κ. Βούρβαχη για τη φιλοξενία που μας παρέχει στην αίθουσα για τη συνέντευξη τύπου και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί και ως Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ αλλά και ως Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Χ. βάζοντας και την αιγίδα της Ένωσης στο σεμινάριο δίνει μία άλλη αίγλη. Η βοήθειά του είναι και πιστεύω να συνεχίσει να είναι συνεχής προς τον Συνδέσμο και προς το καλό του ποδοσφαίρου. Την θέλουμε και την χρειαζόμαστε και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό, διότι είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την εξέλιξη και την επιμόρφωση, όχι μόνο του προπονητή αλλά και όσων εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο. Με αφορμή αυτό το κάλεσμα έχει να κάνει με όλους. Όχι μόνο με τους προπονητές, αλλά με όλους όσοι βλέπουν ποδόσφαιρο. Έτσι ώστε να μάθουν καλύτερα ποδόσφαιρο και να μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο τώρα που η συγκυρία είναι ευχάριστη διότι οι ομάδες του Νομού είναι σε υψηλό επίπεδο και γιατί όχι να πάνε ακόμα ψηλότερα. Ευχαριστώ και τους συνδιοργανωτές, γιατί χωρίς αυτούς θα ήταν πολύ δύσκολη η εκτέλεση του σεμιναρίου, αλλά και όλους τους χορηγούς που μας βοήθησαν».

Εκ μέρους του Δήμου Πλατανιά μίλησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολυχρόνης Σημαντηράκης, που ανέφερε ότι με χαρά ο Δήμος θα φιλοξενήσει το σεμινάριο αλλά και τους ομοσπονδιακούς προπονητές, που θα είναι εκ των βασικών ομιλητών. Ακόμα δήλωσε τα εξής: 

«Νομίζουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, όταν πρόκειται για επιμορφωτικό χαρακτήρα όπως είναι το σεμινάριο προπονητών και ειδικά για τους προπονητές οι οποίοι συμβάλλουν αποτελεσματικά στην τεχνική και φυσική κατάσταση και στη διαπαιδαγώγηση των αθλητών, τις στηρίζουμε, δίνουμε συγχαρητήρια και τις επικροτούμε». 

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος Βαγγέλης Πρόκος ανέφερε τα εξής: 

«Το σεμινάριο είναι μεγίστης σημασίας για εμάς τους προπονητές, αλλά και γενικότερα για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ένωσης και Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, γιατί ναι μεν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Τσάνας και Μπάμπης Ζελενίτσας έρχονται με την παρέμβαση τη δική μου αλλά αυτή του κ. Βούρβαχη ήταν καταλυτική γιατί έπρεπε να πάρουν την άδεια της ΕΠΟ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και τους συνδιοργανωτές, οι οποίοι με πολύ μεράκι και ζήλο και θετική αύρα μας αντιμετώπισαν και μας βοήθησαν στην έναρξη αυτού του σεμιναρίου.»

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook