Με απόφαση του δικαστηρίου της Καλιφόρνιας 4,1 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση θα δοθεί στον 23χρονο φοιτητή Daniel Chong, τον οποίο ξέχασαν σε κελί για 4,5 μέρες χωρίς νερό και φαγητό.

Ήπιε τα ούρα του προκειμένου να κρατηθεί ζωντανός, προσπάθησε να γράψει ένα μήνυμα στην μητέρα του χαράζοντας το μπράτσο του και είχε παραισθήσεις, όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος.

Είχε κρατηθεί το 2012 κατά την διάρκεια εφόδου της αστυνομίας για ναρκωτικά.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας βεβαίωσαν τον 23χρονο ότι δεν θα ασκήσουν δίωξη στον ίδιο αφού δεν φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, «απλώς, για το διαδικαστικό μέρος, έπρεπε να περιμένει τους αρμόδιους της DEA από το San Diego, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος».

Η πόρτα του κελιού δεν άνοιξε πότε για τις επόμενες τέσσερις μέρες, αφού οι αστυνομικοί τον ξέχασαν!

Τον βρήκαν οι αξιωματικοί της DEA σε άθλια κατάσταση, πλήρως αφυδατωμένο και με το σώμα του γεμάτο περιττώματα, που εν το μεταξύ είχαν φτάσει.

Οι αξιώτικοι μόλις τον βρήκαν τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε για πέντε μέρες για να συνέλθει από την αφυδάτωση, την δυσλειτουργία του ήπατος, τις κράμπες και τη διάτρηση του οισοφάγου του, ενώ είχε χάσει και επτά κιλά.

Την τρίτη μέρα ο Daniel Chong άρχισε να έχει παραισθήσεις, αφού έσπασε τα γυαλιά του για να χαράξει στο μπράτσο του ένα μήνυμα προς στην μητέρα.

Προσπάθησε να γράψει \’«Συγνώμη μαμά», αλλά τελικά κατάφερε να γράψει μόνο το «Σ».

Ούρησε σε ένα μεταλλικό πάγκο ώστε να έχει κάτι να πιει, ενώ προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να ανάψει φωτιά για να τραβήξει τα βλέμματα των αρχών.

«Δεν κάθισα εκεί ήσυχος. Κλοτσούσα την πόρτα ουρλιάζοντας. Έριξα κάποια κορδόνια κάτω από την πόρτα κάνοντας οπτικά σήματα. Όχι, δεν κάθισα, ούρλιαζα», είπε στο Associated Press.

Η εκπρόσωπος του Τμήματος, Άλισον Πράις, επιβεβαίωσε ότι η αποζημίωση άγγιξε τα 4,1 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σύμφωνα με το AP.

Για περιστατικό αυτό ο επικεφαλής του Τμήματος ζήτησε δημοσίως συγγνώμη τον περασμένο Μάιο.

Ο νεαρός είναι τώρα φοιτητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και όπως λέει με τα χρήματα αυτά σχεδιάζει να αγοράσει ένα σπίτι στους γονείς του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook