Ένοχοι για τον θάνατο του τετράχρονου Daniel Pelka κρίθηκαν από το ανώτερο Δικαστήριο του Birmingham, η μητέρα του Magdelena Luczak καθώς και ο θετός του πατέρας, Mariusz Krezolek, σε μιά υπόθεσε η οποία συντάραξε την κοινή γνώμη.

Μετά από εννέα εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας, αποδείχθηκε πως, το πολωνικής καταγωγής ζευγάρι προκάλεσε το θάνατο στον μικρό Daniel φυλακίζοντάς τον σε ένα μικρό κλειδωμένο δωμάτιο, ταΐζοντάς τον αποκλειστικά με αλάτι και υποχρεώνοντάς τον να εκτελεί επίπονες ασκήσεις ως τιμωρία…

\"\"

Ο θάνατος του τετράχρονου αγοριού επήλθε λίγες εβδομάδες αφότου το προσωπικό του νηπιαγωγείου παρατήρησε μώλωπες στον λαιμό του παιδιού και έντονους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια, ωστόσο τόσο η μητέρα του όσο και ο θετός πατέρας, προσπαθώντας να δώσουν εξηγήσεις στους υπεύθυνους του σχολείου, επικαλέστηκαν κάποια διατροφική διαταραχή.

Το δικαστήριο κατέληξε στο ότι «ο Daniel πέθανε την 1η Μαρτίου του 2012 μετά από 33 συνεχόμενες ώρες παραμονής στο παγωμένο κελί του και μετά από ένα τραύμα στο κεφάλι το οποίο αποτέλεσε και τη χαριστική βολή στον ήδη εξασθενημένο από τις κακουχίες οργανισμό του παιδιού».

Ο θετός πατέρας Mariusz Krezolek, πρώην επαγγελματίας στρατιώτης, χαρακτηρίστηκε ως ένα άτομο απίστευτης σκληρότητας, με τις πράξεις του, οι οποίες φυσικά ήταν σε απόλυτη συμφωνία με τη γυναίκα του, να προκαλούν αποτροπιασμό.

Ωστόσο κατά την διαδικασία, δεν έπαψε ο ένας να μεταθέτει τις ευθύνες στον άλλο, κάτι που φυσικά δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο το οποίο κατέληξε πως ό,τι έκαναν στον μικρό Daniel, το έπρατταν από κοινού, καθώς «εργάζονταν ως ομάδα».

Από κοινού επίσης αποφάσισε το ζευγάρι και να μην καλέσει το ασθενοφόρο όταν το παιδί ήταν πλέον ημιθανές, κάτι που οδήγησε και στο μοιραίο, για να προκύψει από την εκ των υστέρων νεκροψία πως ο τετράχρονος Daniel Pelka οδηγήθηκε στο θάνατο από πλέον των 20 παθολογικών αιτίων!

Το Δικαστήριο του Birmingham αναμένεται να εκδώσει την απόφαση για το ύψος της κάθειρξης η οποία προβλέπεται εξαιρετικά βαριά.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook