Επιστολή προς στον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε η ΟΕΒΕΝΗ με θέμα το τέλος επιτηδεύματος το οποίο πολλοί εμποροβιοτέχνες αδυνατούν να πληρώσουν. Η Ομοσπονδία ζητά τη μείωση του ποσού του τέλους επιτηδεύματος σε 350 ευρώ για τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 100 χιλιάδες ευρώ.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρεται:

\”Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την κατάθεση και των φετινών φορολογικών δηλώσεων η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) δέχεται πολλά παράπονα από συνάδελφους για το ύψος του τέλους επιτηδεύματος.

Όπως γνωρίζετε το τέλος αυτό εισήχθη το οικονομικό έτος 2011 και το ύψος του ανερχόταν στα 350 ευρώ για την κεντρική εγκατάσταση και στα 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Το οικονομικό έτος 2012 αυξήθηκε στα 400 και 300 ευρώ, αντίστοιχα.

Το δε οικονομικό έτος 2013 μας επιφύλασσε μια ακόμη αύξηση στα 650 ευρώ για την κεντρική εγκατάσταση και στα 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα, χωρίς κανείς να ξέρει τι θα φέρει το οικονομικό έτος 2014.

Τα παραπάνω, μεταξύ πολλών άλλων, οδήγησαν πολλούς συναδέλφους στην κατάθεση των βιβλίων-στοιχείων τους, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πάταξη της παραοικονομίας. – καταλαβαίνετε ότι ο κάθε ένας πρέπει να επιβιώσει. –

Λόγω των παραπάνω προτείνουμε την επαναφορά των ποσών στα επίπεδα του οικονομικού έτους 2011 για τις επιχειρήσεις με ακαθάριστα ετήσια έσοδα (τζίρο) έως και 100 χιλιάδες ευρώ και τη διατήρηση τους ως έχουν για τις υπόλοιπες, μεγαλύτερες, επιχειρήσεις.

Ελπίζουμε ότι θα εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα εφαρμογής των όσων προτείνουμε, τα οποία, θεωρούμε δίκαιο διαχωρισμό μεταξύ των δυο ειδών επιχειρήσεων, ακριβώς επειδή αφ’ ενός δεν ωφελούνται το ίδιο από το δικαίωμα τους στο επιχειρείν και άρα δεν θα πρέπει να επωμίζονται το ίδιο οικονομικό βάρος και αφ’ ετέρου, ενδεχόμενη διατήρηση του παραπάνω ύψους του τέλους επιτηδεύματος για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις θα συμβάλλει περισσότερο στο περαιτέρω τέλος … επιτήδευσης πολλών συναδέλφων. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook