Μια βραδιά με Άρωμα Κρήτης θα είναι η 4η Αυγούστου 2013 στο Φεστιβάλ στο Λόφο της Λίμνης.  Η μουσική σύμπραξη της Γεωργίας Νταγάκη και του Στέργιου Τσιρλιάγκου, του Γιώργου και του Χάρη Παντερμάκη και των  Γιάννη Χίνου και Στέργιου Τσιρλιάγκου υπόσχεται μια ανεπανάληπτη βραδιά.

Νέοι, καλλιτεχνικά ανήσυχοι και κυρίως ελπιδοφόροι δημιουργοί όλοι τους. Με κοινή καταγωγή την Κρήτη και μοναδική αγάπη για την μουσική συνθέτουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό καμβά. Η Κρήτη και η μουσική της έχουν χαράξει την πορεία καθενός από τους συμπράττοντες στην βραδιά αλλά και καθένας δημιουργεί πλέον συνθέτοντας την παράδοση και με σύγχρονα μουσικά ρεύματα.

Γεωργία Νταγάκη

Λυτρωτική ένταση και εκρήξεις αδρεναλίνης επιφυλάσσει πλέον κάθε εμφάνιση της Γεωργίας Νταγάκη όπως αυτή που αναμένουμε στα πλαίσια της βραδιάς Με Άρωμα Κρήτης  σε μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη της με τον Στέργιο Τσιρλιάγκο.

Η Γεωργία Νταγάκη κατάγεται από την Κρήτη και είναι ένα νέο σημαντικό πρόσωπο της σύγχρονης ελληνικής σκηνής που θα μας απασχολήσει πολύ στην συνέχεια. Το λόγο, θα τον διαπιστώσετε στα live.

Το ειδικό πρόγραμμα που προετοίμασε ειδικά για το Φεστιβάλ στο Λόφο της Λίμνης σε αυτή την συνεργασία της με τον Χανιώτη πολυταλαντούχο μουσικό Στέργιο Τσιρλιάγκο, περιλαμβάνει τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο αλλά και διασκευές σπουδαίων τραγουδιών, που μ’ ένα μοναδικό τρόπο καταλύει τα όρια ανάμεσα στη ροκ και την παραδοσιακή μουσική .

Στους σημαντικούς σταθμούς της καριέρας της Γεωργίας Νταγάκη εκτός Ελλάδος, πέρα από τις συναυλίες της, αξίζει να σημειωθεί η συνεργασία της με το θρύλο της rock σκηνής Eric Burdon και τους Animals.

Επιπλέον, το Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε 29 χώρες του εξωτερικού, από την γερμανική εταιρεία world μουσικής NETWORK MEDIEN, το album «Secret Love» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη.

Γιάννης Χίνος – Στέργιος Τσιρλιάγκος

Ο Στέργιος και ο Γιάννης, φίλοι από καιρό, αν και κινούμενοι σε σχετικά διαφορετικούς μουσικά χώρους, ενώνονται για πρώτη φορά και αφήνουν τα μουσικά τους ένστικτα να τους οδηγήσουν σε ιδιαίτερα παντρέματα, περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά τους τραγούδια από όλο σχεδόν το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, μπλέκοντας τα με λαϊκές και παραδοσιακές φόρμες και τραγούδια…

Ο Στέργιος Τσιρλιάγκος από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με την μουσική, η οποία μέχρι τότε ήταν η πιο αγαπημένη του ενασχόληση, με σπουδαιότερο βήμα την συμμετοχή του στην ιδρυτική μπάντα των ΌΝΑΡ το 1998. Τα χρόνια που ακολούθησαν συνεργάστηκε με διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες (Β.Παπακωνσταντίνου, Ε.Τσαλιγοπούλου, Δ.Κοργιαλάς, Ευριδίκη, Λ.Παπαδόπουλος, Γ.Ζουγανέλης, Σ.Μπουλάς κ.α…) σε διάφορες μουσικές σκηνές αλλά και συναυλίες.

Από το 2007 συνεργάζεται με την Λένα Πλάτωνος και αναλαμβάνει όλες τις δισκογραφικές δουλειές και συναυλίες της μέχρι και σήμερα Το 2010 συνεργάζεται με τον Δ. Παπαιωάννου .Έχει συνθέσει μουσική για διαφήμιση-θέατρο και αναμένεται σύντομα η πρώτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά.

Ο Γιάννης Χίνος είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Γιάλα (τραγούδι, κιθάρα, λαούτο), με τους οποίους έχει δώσει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας και με δισκογραφία μαζί τους (και με προσωπικές του δημιουργίες), που συμπληρώνει ένα χρόνο κυκλοφορίας. Μαζί με τους Γιάλα έχουν συνεργαστεί ή εμφανιστεί με ονόματα όπως Ψαρογιώργης, Γεωργία Νταγάκη, Μαρία Κώτη (Χαΐνηδες).

Έχει συνθέσει μουσικές και τραγούδια για θεατρικές παραστάσεις και πρόσφατα έγραψε τη μουσική στο τραγούδι «Μια σκιά κι άλλη μια», που κλείνει την πολύ πετυχημένη παιδική παράσταση «Πεντάμορφη και Τέρας» (2012-13) του Θιάσου Ηλία Καρελά, το οποίο τραγούδησε ο Μίλτος Πασχαλίδης και ενορχήστρωσε ο Πάρις Περισυνάκης.

Παράλληλα έχει συνεργαστεί και εμφανιστεί με σχήματα και καλλιτέχνες, από διάφορα μουσικά είδη. Επίσης συμμετείχε σαν μουσικός σε θεατρικές παραστάσεις, όπως και του θεάτρου Σκιών.

Αυτό το διάστημα ετοιμάζει την πρώτη προσωπική του δισκογραφική δουλειά.

Γιώργος και Χάρης Παντερμάκης

Ο Χάρης και ο Γιώργης είναι δίδυμα αδέρφια γεννημένα στα Χανιά το 1973.Από πολύ μικρή ηλικία και με την παρότρυνση του πατέρα τους ασχολούνται με την Κρητική μουσική. Μαθητεύουν κοντά στον Μανώλη Τζινευράκη και αργότερα στον Ross Daly.

Από το 1996 ξεκινούν  εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2000 συναντούν τον Δημήτρη Τσούρτο. Προερχόμενος από άλλα μουσικά μονοπάτια ο Δημήτρης γνωρίζει και αγαπάει την Κρητική μουσική και συμμετέχει μόνιμα στο σχήμα παίζοντας κόντρα μπάσο, ένα όργανο που δεν θεωρείται παραδοσιακό. Η είσοδός του στο σχήμα επηρεάζει τόσο τον ήχο, όσο και την γενικότερη μουσική του έκφραση.

Το 2004 την παρέα συμπληρώνει ο Στέλιος Οικονομάκης παίζοντας κρουστά. Ο Στέλιος έχει από νωρίς μυηθεί στην Κρητική μουσική συμμετέχοντας στο σχήμα του θείου του, Μιχάλη Τζουγανάκη, και παίζοντας μαζί του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Την ίδια χρονιά, η παρέα δημιουργεί τον δικό της μουσικό χώρο, τα Ταμπακαριά, όπου εκτός από αυτήν εμφανίζονται και άλλα σχήματα από την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Το κοινό της πόλης αγκαλιάζει και στηρίζει αυτήν την προσπάθεια μέχρι και σήμερα. Παράλληλα το σχήμα συνεχίζει τις εμφανίσεις ,παίζοντας σε συναυλίες στην Κρήτη, την  Σαντορίνη, τη Χίο, την Αθήνα, τη Λαμία, ενώ ταξιδεύει συχνά σε Αμερική και Καναδά.

Δισκογραφικά, το σχήμα παρουσίασε την πρώτη του δουλειά το 2003,με τίτλο «Εδά που φεύγεις ήλιε μου».(Σείστρον, μουσικές εκδόσεις)

Το 2006 και σε συνεργασία με τον συνθέτη Γιάννη Νικολάου, παρουσιάζεται η δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Στο νότο έρωτας φυσά»(Σείστρον).Το κομμάτι «Ο χορός», γίνεται video clip σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη και πολύ γρήγορα γίνεται το αγαπημένο του κοινού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook