Πρόταση για τη διεξαγωγή υψηλού επιπέδου στρατιωτικών συνομιλιών με τη Νότιο Κορέα υπέβαλε την Πέμπτη το βορειοκορεατικό καθεστώς, με ζητούμενο την εκτόνωση της έντασης στη διαιρεμένη χερσόνησο. Το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου έκανε δεκτή την πρόταση, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη εάν οι συνομιλίες θα διεξαχθούν σε υπουργικό επίπεδο.

Η Πιονγιάνγκ, η οποία ζητά συνομιλίες σχεδόν καθημερινά αφότου μπήκε ο νέος χρόνος, ζήτησε να διεξαχθούν διακορεατικές συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Άμυνας, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Νότιος Κορέα είναι ελεύθερη να αποφασίσει το θέμα, καθώς και τον χρόνο και τον τόπο των συνομιλιών, μετέδωσε το βορειοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN.

Ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας διευκρίνισε πως ο Βορειοκορεάτης υπουργός Άμυνας Κιμ Γιονγκ-Σουν έστειλε την πρόταση αυτή στον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Κιμ Κουάν-Τζιν.

Η Σεούλ έκανε δεκτή την πρόταση με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας να αποσαφηνίζει ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν οι συνομιλίες θα διεξαχθούν σε υπουργικό επίπεδο.

«Η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να προτείνει συνομιλίες υψηλού επιπέδου για το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης» δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook