Αγωνιώδεις προσπάθειες να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στο Μαρκόπουλο Αττικής, προτού πέσει το σκοτάδι καταβάλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν από τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή και ενισχύονται συνεχώς καθώς περνούν οι ώρες.

Η φωτιά κατευθύνεται προς τα νότια και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το δάσος Κουβαρά, γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί εξοχικές κατοικίες, αποθήκες και παραπήγματα.

Αργά το απόγευμα, εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή του Κουβαρά, που βρίσκεται στα όρια του δήμου Σαρωνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατασκήνωση βρίσκονταν περίπου 40 παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο.

Νωρίτερα, οι φλόγες πλησίασαν και το Μοναστήρι της Αγίας Άννης, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν πολίτες.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς. Αυτή την ώρα, επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εννέα οχήματα ΟΤΑ, 12 ιδιωτικά βυτιοφόρα, πέντε μηχανήματα σκαπτικά, 4 ελικόπτερα και 10 καναντέρ.

Η πυροσβεστική έθεσε σε επιφυλακή όλες τι υπηρεσίες της στην Αττική, ενώ δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβησαν στην περιοχή, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook