Μια αναζήτηση στο Google ήταν αρκετή για να βρεθεί μια οικογένεια από το Long Island της Νέας Υόρκης, αντιμέτωπη με άνδρες της αντιτρομοκρατικής και να θεωρηθεί ύποπτη ακόμα και για τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ!

Δεν είναι σενάριο του Χόλιγουντ αλλά πραγματικότητα.

Το χρονικό της απίστευτης αυτής ιστορίας ξεκίνησε πριν από αρκετές ημέρες όταν η μητέρα της οικογένειας έβαλε στη μηχανή αναζήτησης την λέξη χύτρα, ο πατέρας έβαλε τη λέξη σακίδιο και ο 20χρονος γιος παράλληλα πλοηγείτο σε ιστοσελίδες σχετικές με όσα συνέβησαν στο μαραθώνιο της Βοστόνης, πατώντας links σχετικά με βόμβες. Όλα αυτά συνέθεσαν το κατάλληλο προφίλ ενός επικείμενου τρομοκράτη.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» η μητέρα της οικογένειας- το όνομα της οποίας δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα- περιγράφει πως μια απλή αναζήτηση ήταν αρκετή για να χτύπησε συναγερμός στις αντιτρομοκρατικές αρχές των ΗΠΑ.

Τρια μαύρα αυτοκίνητα σταμάτησαν έξω από το σπίτι μας

« Όλα έγιναν γύρω στις 9 το πρωί, όταν ο σύζυγός μου έτυχε να είναι στο σπίτι. Καθόταν στο σαλόνι παρέα με τους δύο σκύλους μας, όταν άκουσε αυτοκίνητα να σταματούν έξω από το σπίτι μας. Κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε τρία μαύρα SUV στην είσοδο του γκαράζ. Έξι άνδρες κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα, φορώντας πολιτικά και οι δύο κατευθύνθηκαν στο πλάι του σπιτιού, δύο στο πίσω μέρος και οι άλλοι χτύπησαν το κουδούνι.

Η αλήθεια είναι ότι ένα εκατομμύριο πράγματα πέρασαν από το μυαλό του συζύγου μου, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Του έδειξαν τα διαπιστευτήριά τους ενώ σε εμφανές σημείο βρισκόντουσαν και τα όπλα τους. Κατόπιν τον ρώτησαν εάν θα μπορούσαν να μπουν στο σπίτι και εκείνος τους απάντησε 'φυσικά'.

Μπήκαν μέσα και άρχισαν να κοιτούν το σαλόνι, τα έπιπλά μας, κοίταξαν στη βιβλιοθήκη, δεν είδαν κάποια βιβλία σχετικά με την κατασκευή βομβών, ούτε κάποιο βιβλίο σχετικό με την αναρχία.

Πήγαν στο υπνοδωμάτιό μας, χάιδεψαν τα σκυλάκια μας και μάλιστα όταν ρώτησαν εαν μπορούν αν δουν το δωμάτιο του γιου μας και ο άνδρας μου τους απάντησε ότι κοιμόταν, εκείνοι έδειξαν κατανόηση».

Μήπως έχετε κάποια βόμβα στο σπίτι σας; Μήπως έχετε κάποια χύτρα;

Μετά άρχισαν οι ερωτήσεις για το που δουλεύει ο άνδρας μου, από που είναι, που ζουν οι γονείς του και άλλα. Αυτό όμως που ήταν αρκετά αστείο ήταν όταν έκαναν την εξής ερώτηση

Έχετε κάποια βόμβα; Μήπως έχετε κάποια χύτρα;

Οχι δεν έχω και δυστυχώς δεν έχουμε χύτρα αλλά έχουμε έναν ατμομάγειρα ρυζιού. Τον χρησιμοποιεί η σύζυγός μου για να φτιάχνει κινόα.

'Τι στο καλό είναι το κινόα' αναρωτήθηκαν.

Μετά από αρκετή ώρα και πολυάριθμες ερωτήσεις πείστηκαν πως η οικογένεια είχε ανησυχίες σχετικά με τη μαγειρική και όχι την τρομοκρατία...

protothema.gr