Επικριτικός για την στάση που κρατάει η κυβέρνηση, απέναντι στις διμερείς οικονομικές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα εμφανίζεται με δήλωσή του, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης όπως υποστηρίζει:

\”Η Κυβέρνηση εδώ και καιρό θριαμβολογεί για τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας, οι οποίες, όμως, είναι γνωστό ότι αναπτύχθηκαν επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας, με αποκορύφωμα την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης μέρους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Ο.Λ.Π στην Cosco.

Μάλιστα το Πα.Σο.Κ με κάθε ευκαιρία διαμηνύει την επιθυμία του να επεκταθούν οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας, κάτι εφικτό αν αναλογιστούμε ότι η κινεζική πλευρά έχει εκφράσει την πρόθεσή της για οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας μέσω αγοράς ομολόγων, καθώς και επενδύσεων σε άλλους τομείς, μεταξύ των οποίων και στο Διαμετακομιστικό Κέντρο του Θριασίου Πεδίου.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τα μεγάλα τους λόγια, αν αναλογιστούμε ότι ακόμη δεν έχει επιστραφεί στην Cosco το ΦΠΑ ύψους, πλέον, 30 εκατ. Ευρώ, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην άρση του κινεζικού ενδιαφέροντος για το διαγωνισμό του Θριασίου Πεδίου.

Τελικά η Κυβέρνηση επιθυμεί ή όχι την ανάπτυξη των οικονομικών συναλλαγών της πατρίδας μας με την ραγδαίως αναπτυσσόμενη Δημοκρατία της Κίνας; Γιατί οι ενέργειές της, για μια ακόμη φορά, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εξαγγελθείσα πολιτική της; Αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις της αμετροέπειάς της;\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook