Ένα δεκάχρονο αγόρι στη Γερμανία έπαιζε στη σοφίτα της γιαγιάς του, όταν ήρθε αντιμέτωπος με ένα θέαμα βγαλμένο από ταινία τρόμου: μία «μούμια» μέσα σε μία σαρκοφάγο.

Η «μούμια» ήταν κρυμμένη σε κάποια γωνιά της σοφίτας και βρισκόταν μέσα στη σαρκοφάγο, η οποία ήταν στολισμένη με ιερογλυφικά.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει εάν το αντικείμενο που βρέθηκε στο σπίτι του 10χρονου Αλεξάντερ Κέτλερ στο Ντίπχολτς της βόρειας Γερμανίας, έρχεται από την αρχαία Αίγυπτο.

Ο πατέρας του Αλεξάντερ, Λουτς Βόλφγκανγκ Κέτλερ δεν έχει εξετάσει τη «μούμια» με ακτίνες Χ. Δηλώνει ότι σκοπεύει να την φορτώσει στο αυτοκίνητό του και να την μεταφέρει στο Βερολίνο, προκειμένου να την εξετάσουν ειδικοί.

Ο κ. Κέτλερ δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως η σαρκοφάγος, η νεκρική μάσκα και ένα δοχείο που βρέθηκε στη σοφίτα -στο οποίο φυλάσσονταν τα όργανα που είχαν αφαιρεθεί- είναι αντίγραφα.

Ωστόσο, πιστεύει ότι η μούμια μπορεί να είναι αληθινή.

Ο πατέρας του οδοντιάτρου είχε ταξιδέψει στη Βόρειο Αφρική τη δεκαετία του 1950. Τότε, σύμφωνα με δηλώσεις του Κέτλερ σε τοπική εφημερίδα, βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη εμπόριο για αυθεντικές μούμιες.

Η μούμια «κατοικούσε» ανενόχλητη στη σοφίτα τα τελευταία 40 χρόνια.

in.gr