Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 25χρονος κρητικός, δραπέτης των φυλακών Γρεβενών, τον οποίο αναζητούσαν οι αρχές από τον Απρίλιο του 2012 οπότε πήρε άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ.

Όπως δημοσιεύει το bloko.gr, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην λεωφόρο Κύπρου στην Αργυρούπολη, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο με δύο επιβάτες να σταματήσει.

Ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Στην Ηλιούπολη οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και συνέλαβαν τον 25χρονο οδηγό και τη 17χρονη συνοδηγό.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια πρόκειται για τον 25χρονο που αναζητούσαν οι αρχές ενώ η ανήλικη ήταν η 17χρονη κοπέλα του για την οποία οι γονείς της είχαν δηλώσει εξαφάνιση καθώς υποστήριζαν πως είχε “κλεφτεί” με τον νεαρό Κρητικό.

Ο έρωτας  μάλιστα του κρητικού με την ανήλικη είχε αποκαλύψει πριν μερικές μέρες ολόκληρο οπλοστάσιο σε \”γιάφκα\” στην Αθήνα (δείτε εδώ).

Οι αρχές αναζητώντας τον 25χρονο πήγαν σε διαμέρισμα του Αγίου Δημητρίου καθώς είχαν την πληροφορία πως διέμενε εκεί. Ο νεαρός δεν βρέθηκε, οι αστυνομικοί βρήκαν όμως ολόκληρο οπλοστάσιο και ο 44χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος- φίλος του 25χρονου- συνελήφθη 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έφθασαν στο διαμέρισμα ψάχνοντας την ανήλικη, κόρη δημοτικού υπαλλήλου στα νότια προάστια, που «κλέφτηκε» με τον 25χρονο από την Κρήτη.

Ο νεαρός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 20 χρόνων για βιασμό και ανθρωποκτονία που φέρεται να διέπραξε προ οκταετίας – σε ηλικία 17 ετών δηλαδή. Ο 25χρονος είχε παραβιάσει προ μερικών μηνών πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Γρεβενών και φαίνεται να συνήψε ερωτική σχέση με την έφηβη, την οποία γνώρισε μέσω του οικογενειακού περιβάλλοντός της.

Τα ίχνη της 15χρονης όμως χάθηκαν τον τελευταίο μήνα. Γι\’ αυτό οι ανήσυχοι γονείς της απευθύνθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπισθεί. Οι αστυνομικοί λοιπόν άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες για τα καταλύματα του άφαντου συντρόφου της νεαρής. Στο πλαίσιο των ερευνών τους οι αστυνομικοί εξέτασαν την περίπτωση η 15χρονη να βρίσκεται στο σπίτι του 44χρονου στον Αγιο Δημήτριο καθώς ήταν φίλος του 25χρονου καταζητούμενου.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκαν εκεί το κορίτσι, όμως έκπληκτοι ανακάλυψαν μέσα στο διαμέρισμα «όπλα για μια ολόκληρη στρατιωτική μονάδα» όπως χαρακτηριστικά είπαν. Κι αυτή η αναζήτηση της «ερωτευμένης 15χρονης» οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε μια απροσδόκητη επιτυχία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), ύστερα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Δάφνης σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, ισογείου και γκαράζ πολυκατοικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, τέσσερα πιστόλια, μία καραμπίνα, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, πέντε περίστροφα κρότου – λάμψης, ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο τύπου στυλό, δεκαπέντε σκελετοί περιστρόφων, πλήθος εξαρτημάτων διαφόρων όπλων (λαβές, ελατήρια, κάννες), δύο γεμιστήρες για καλάσνικοφ με 28 φυσίγγια η καθεμία, δύο μεγάλες γεμιστήρες πιστολιού 9 mm που περιείχαν 27 και 28 φυσίγγια αντίστοιχα, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός καλύκων φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τέσσερα κράνη, δέκα συσκευές κινητών τηλεφώνων, μεγάλος αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας και τρία σπρέι ακινητοποίησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook