Δημοσιογραφική αποστολή του γνωστού δορυφορικού καναλιού Travel Channel της Μεγάλης Βρετανίας ήρθε και παρέμεινε στη Κρήτη από 9-15 Απριλίου.

Έκανε λήψεις και συνέλεξε πληροφοριακό υλικό για τις φυσικές ομορφιές, την πολιτιστική κληρονομιά, τα προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα της Κρήτης κ.α.

Το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενός ημίωρου αφιερώματος στην Κρήτη που θα προβληθεί στο πλαίσιο του τηλεοπτικού προγράμματος «Flavours of Greece» (Γεύσεις της Ελλάδας).

Το πρόγραμμα «Flavours» αποτελεί τη σημαία του Travel Channel και το αφιέρωμα θα προβληθεί τουλάχιστον τρεις φορές μέσα σε δύο χρόνια. Η προβολή θα γίνει μετά τις 15 Ιουλίου από την πλατφόρμα Nova (σε 117 χώρες, 19 γλώσσες).

Το δημοφιλές κανάλι θα προβάλει άλλα πέντε αφιερώματα για ισάριθμες περιοχές της Ελλάδας.

Στη περιοχή Σητείας – Μακρύ Γιαλού το συνεργείο παρέμεινε τρεις μέρες (12,13 και 14/4) και έκανε λήψεις στη Μονή Τοπλού και το βιολογικό ελαιουργείο της, στο οινοποιείο Οικονόμου στη Ζήρο, στο φαράγγι των Περβολακίων – Μονής Καψά, στο Κουφονήσι, σε παραλίες του Μακρύ Γιαλού και άλλα τοπία, στους Πεύκους, όπου έλαβε εικόνες από την παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων, τη χρήση ελαιολάδου και βοτάνων στη μαγειρική κ.α.

Την οργάνωση της επίσκεψης του καναλιού στη χώρα μας έχει ο ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας.

Για την επίσκεψη του στην Κρήτη και την περιοχή μας έκανε συνεννοήσεις και ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη και τη φιλοξενία του ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ) κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Visit Greece» που έγινε στο Λονδίνο τον Μάρτιο και στην οποία ο ΟΑΣ είχε αναλάβει την παρουσίαση της Κρήτης.

Τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής εκφράσανε τον ενθουσιασμό τους για την περιοχή μας και όπως είπαν θα έρθουν και πάλι.

Στο πλαίσιο του προγράμματός της με την δημοσιογραφική αποστολή συνεργάστηκαν εκτός από τον ΟΑΣ ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού κ. Φιλόθεος, ο καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας) κ. Γ. Φραγκιαδάκης, οι τουριστικοί επιχειρηματίες Μακρύ Γιαλού Βασίλης Καραμανλής και Αντώνης Μυλωνάκης, ο οινοποιός κ. Οικονόμου, ο υπεύθυνος του Βιολογικού Ελαιουργείου κ. Ε. Αϊβαλιώτης, η ΔΕΗ Σητείας (κ. Κοϊνάκης), ο Πρόεδρος Επαγγελματοβιοτεχνών Μ. Γιαλού Φάνης Εικοσιπεντάκης, του οποίου η συμβολή ήταν ιδιαίτερη, κ.α.

πηγή: anatolh.com

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook