Ύποπτο για διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών θεωρούσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ένα ζευγάρι Αλβανών στην Κέρκυρα, όμως όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι τους βρήκαν… αρχαία νομίσματα που ερευνάται αν σκόπευαν να τα πουλήσουν!

Οι δύο αλλοδαποί, ένας άνδρας ηλικίας 43 και μία γυναίκα 23 χρόνων, εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια επιχείρησης των αστυνομικών, θεωρήθηκαν ύποπτοι και έγινε έρευνα στην κατοικία τους με σκύλο εκπαιδευμένο στην ανίχνευση ναρκωτικών.

Όμως, βρέθηκαν μόνο μια μικρή ποσότητα κοκαΐνης και διάφορα αντικείμενα για την χρήση της, λεπίδες μαχαιριού με υπολείμματα κοκαΐνης και άδειες συσκευασίες.

Ωστόσο, σε ένα από τα δωμάτια βρέθηκαν ένα χάλκινο νόμισμα που, σύμφωνα με αρχαιολόγο, προέρχεται από την περίοδο μεταξύ 234 και 168 π.Χ. και άλλο ένα νόμισμα που χρονολογείται στο διάστημα μεταξύ του 6ου και του 9ου αιώνα μ.Χ..

Τα νομίσματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία, ενώ το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και κατοχή ναρκωτικών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook