Στους πέντε άξονες για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στις 4 Μαΐου.

Το νομοσχέδιο για το fast track στον τουρισμό, η τουριστική κατοικία, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τον τουρισμό, οι υποδομές σε λιμάνια και αεροδρόμια καθώς και ο τουρισμός πόλεων είναι τα πέντε κομβικά σημεία για τη δημιουργία του τουριστικού προφίλ της χώρας.

Και χθες πραγματοποιήθηκε για το λόγο αυτό διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό (στο γραφείο του στη Βουλή) στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Πολιτισμού- Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Ο κ. Παπανδρέου είχε μία πρώτη ενημέρωση για τα όσα αφορούν τον τουρισμό -θα ακολουθήσει και άλλη- καθώς είθισται στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός να δίνει το στίγμα της τουριστικής πολιτικής της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση εστιάστηκε στα δύο νομοσχέδια του υπουργείου Πολιτισμού- Τουρισμού που αναμένεται να κατατεθούν σύντομα στη Βουλή και τα οποία στοχεύουν στην προσέλκυση επενδύσεων.

Το ένα νομοσχέδιο αφορά την απλοποίηση των επενδυτικών πρωτοβουλιών, πρόκειται δηλαδή για τουριστικό fast track, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις. Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας. Τα τελευταία χρόνια ενώ καταγράφεται σημαντικό ενδιαφέρον από αλλοδαπούς να αποκτήσουν τουριστική κατοικία στην Ελλάδα, η πολιτεία δέσμια της γραφειοκρατίας, δεν έχει λύσει σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις επενδύσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Επίσης συζητήθηκε το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο που αφορά το γιώτινγκ, όπως και οι ενέργειες για την ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην οποία επενδύει η κυβέρνηση και για την ενίσχυση των τουριστικών εσόδων.

Επίσης στο τραπέζι έπεσαν τα θέματα που αφορούν τις υποδομές σε λιμάνια και αεροδρόμια. Πολλοί τουριστικοί προορισμοί υστερούν σε αυτονόητες υποδομές που σχετίζονται με τους χώρους υποδοχής των επισκεπτών, σε θέματα ασφάλειας και εξυπηρέτησης. Και ας αποτελούν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια τον «καθρέφτη» της χώρας για τους τουρίστες.

Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό, όπως και τα προγράμματα για την ανάπτυξη του τουρισμού πόλεων, όπως είναι το «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι των Πολιτισμών» και για τον τουρισμό της Αθήνας.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook