Ο πρώην διάσημος ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Αρνολντ Σβατσενέγκερ, έχει πολιτικές βλέψεις και μάλιστα πέραν της πατρίδας του, αφού σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο 63χρονος πρώην «μίστερ Υφήλιος» αυστριακής καταγωγής, σε ερώτηση του Τύπου για το πολιτικό του μέλλον, δήλωσε ότι οι δικοί του και οι συνεργάτες του τον προτρέπουν να επιστρέψει στην Ευρώπη και να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΕ.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Newsweek ο στενός συνεργάτη του, Τέρι Τάμινεν δήλωσε: «Τα επόμενα χρόνια η ΕΕ θα πρέπει να επιλέξει έναν πρόεδρο μεγάλης εμβέλειας, έναν άνθρωπο ικανό να ενώσει την Ευρώπη. Οι Γάλλοι δεν θέλουν Γερμανό, οι Γερμανοί δεν θέλουν Ιταλό και πάει λέγοντας. Δεν είναι προτιμότερο να διαλέξουν έναν Ευρωπαίο από τις ΗΠΑ που θα αναβιώσει τα οράματα ενός Ουάσινγκτον ή ενός Τζέφερσον σε μια νέα και ενωμένη Ευρώπη;», πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης και επικεφαλής του γραφείου του κ. Σβαρτσενέγκερ, αποφεύγοντας ωστόσο επιμελώς να αναφερθεί ευθέως στο όνομα του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.

Ένα πράγμα πάντως είναι σίγουρο: Ο Σβαρτσενέγκερ μάλλον πήρε πολύ σοβαρά υπόψη του το αστείο που του έκανε προσφάτως ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερονμ όταν σε συνάντησή τους στο Λονδίνο του είπε ότι «πρέπει να αλλάξετε το Σύνταγμα των ΗΠΑ, ώστε να μπορέσετε να θέσετε υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΕ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook