Τουλάχιστον δέκα σπίτια έκαψε η φωτιά που ξέσπασε στον Μαραθώνα Αττικής, ανάμεσα στο Κάτω Σούλι και το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο αντιδήμαρχος της περιοχής. Από νωρίς εκκενώθηκε ο οικισμός «Αύρα».

Η κατάσταση βελτιώθηκε αργά το απόγευμα και πλέον η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και δεν απειλεί κατοικίες. Ήδη έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις που σβήνουν τις διάσπαρτες εστίες που υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μαραθώνα, «η φωτιά ξεκίνησε όταν τζιπ του λιμενικού προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ και ανεφλέγη».

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό «Αύρα», που είχε εκκενωθεί. Σύμφωνα με το δήμο, «από τη φωτιά υπέστησαν σοβαρές ζημιές περισσότερα από δέκα σπίτια του οικισμού».

Η πυροσβεστική επιβεβαιώνει ότι έχουν καεί σπίτια στην περιοχή και ότι ένα πυροσβεστικό όχημα υπέστη ζημιές από τις φλόγες.

Η πυρκαγιά, λόγω των ισχυρών ανέμων χωρίστηκε σε δύο μέτωπα, το ένα εκ των οποίων κατευθύνθηκε προς το Σούλι Μαραθώνα.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία του δυτικού μετώπου, αλλά το νότιο μέτωπο, προς το Σούλι, ήταν σε εξέλιξη μέχρι το απόγευμα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς έλαβαν μέρος 32 οχήματα με 64 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μετέβη και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook