Η Subaru, γιορτάζοντας 20 χρόνια από τότε που πρωτοκατασκεύασε τα WRX και 40 έτη πωλήσεων στη χώρα των καγκουρώ, ετοίμασε το περιορισμένης παραγωγής εντυπωσιακό WRX RS40.

Το WRX, σήμα κατατεθέν για τη Subaru, κλείνει τα 20 χρόνια ζωής κι ο «υπερτροφοδοτούμενος πύραυλος» έχει γνωρίσει πάρα πολλές special εκδόσεις, με ξεχωριστά πάντα «αγωνιστικά» χαρακτηριστικά.

Έτσι λοιπόν και τώρα, η ιαπωνική φίρμα δημιούργησε μια επετειακή έκδοση του WRX, την RS40 για να σηματοδοτήσει και την επί 40 χρόνια αυστραλιανή της «απόβαση».

Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει το γνώριμο ειδικό μπλε χρώμα της Subaru στην εξωτερική βαφή του αμαξώματος, επιχρυσωμένες 17άρες ζάντες αλουμινίου και ένα πακέτο σπορτίφ χαρακτηριστικών του τεχνικού τμήματος της Subaru (STI), όπως νέο σπόιλερ εμπρός και πίσω, καθώς και νέα αεροτομή. Επίσης λογότυπα WRX RS40 σε διακριτά σημεία εξωτερικά κι εσωτερικά, όπως κι ειδική πλακέτα με αρίθμηση του κάθε μοντέλου, καθώς η έκδοση αυτή θα είναι περιορισμένη.

Στο εσωτερικό από την άλλη, οι αλλαγές θα είναι μικρές και περιλαμβάνουν, ένα νέο επιλογέα ταχυτήτων κοντών σχέσεων και σπορ καθίσματα της Recaro με μπλε Alcantara.

Κάτω από το καπό τώρα, θα υπάρχει το γνωστό boxer μηχανικό σύνολο των 2,5 λτ., που αποδίδει 265 ίππους και 343 Nm ροπής.

Τέλος, η τετρακίνητη επετειακή έκδοση WRX RS40 θα διατεθεί αποκλειστικά στην Αυστραλία, από αυτόν τον μήνα σε 300 μονάδες μόνο, με τιμή στα 30.000 ευρώ περίπου.

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook