Ο εργοφυσιολόγος-γυμναστής του Εργοτέλη Νίκος Κουνδουράκης βρέθηκε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στα Χανιά.
Ο λόγος της παρουσίας του ήταν οι εργομετρικές μετρήσεις που έγιναν στο γήπεδο Αγίων Αποστόλων για την ομάδα Κ17 του Α.Ο. Χανιά.

\”Παρών\” στις εργομετρικές μετρήσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Λαγομιτζής, που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας Νέων των \”μπλε\”.

Η σχετική ενημέρωση:
\”Μετά τον πλήρη εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν και τα τα εργομετρικά. Mε τις προγραμματισμένες εργομετρικές εξετάσεις  ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας της Κ17 του  Α.Ο.ΧΑΝΙΑ .

Την Δευτέρα το απόγευμα ήρθε στα Χανιά από το Ηράκλειο ο γνωστός εργοφυσιολόγος – γυμναστής  Νίκος Κουνδουράκης για πολλά χρόνια γυμναστής- εργοφυσιολόγος της πρώτης ομάδος της ΠΑΕ ΟΦΗ και τα τελευταία δύο της πρώτης ομάδας της ΠΑΕ  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ο οποίος μετά από συζήτηση που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον προπονητή της ομάδος Κώστα Βερναδάκη,  ανέλαβε τις εργομετρικές εξετάσεις των αθλητών .

Οι δυο άντρες που είναι και φίλοι πλέον ήταν μαζί και συνεργάστηκαν για δεκατρείς ημέρες στην προετοιμασία του Εργοτελη στα τρία πέντε πηγάδια της Νάουσας και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολύ για τα εργομετρικά τεστ και την βοήθεια που παρέχουν ειδικά στην περίοδο της προετοιμασίας. 

Ο Κώστας Βερναδακης ήθελε να έχει μια πλήρη επιστημονική – μετρήσιμη εικόνα ξεχωριστά για τον κάθε αθλητή του μετά από την περίοδο των είκοσι ημερών γενικής ενδυνάμωσης και βελτιώσεις αερόβιας ικανότητας στο γυμναστήριο για το που βρίσκετε ο κάθε ποδοσφαιριστής του  (αφετηρία  – πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα) πριν από το ξεκίνημα των οχτώ  (8) εβδομάδων προετοιμασίας στο γήπεδο ώστε να μπορεί να δουλέψει και  ατομικά με τον κάθε ποδοσφαιριστή αυτήν την περίοδο.

Ο Νικος Κουνδουρακης θα παραδώσει της εξετάσεις μαζί με οδηγίες στα μέσα της εβδομάδος και θα υπάρξει συνεννόηση  με τον Κώστα Βερναδακη για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές την περίοδο των οχτώ εβδομάδων.\”

Προετοιμασία στο γυμναστήριο

Πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της Κ17, για 20 ημέρες οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν εντατικά σε γνωστό γυμναστήριο.
Το ειδικό πρόγραμμα που ακολούθησαν είχε επιμεληθεί ο γυμναστής-προπονητής της Ακαδημίας Νέας Κυδωνίας Γιώργος Ριτζάκης. Στόχος του προγράμματος ήταν η γενική ενδυνάμωση και βελτίωση της αερόβιας ικανότητας όλων των ποδοσφαιριστών ώστε να έχουν μια καλύτερη αφετηρία στο ξεκίνημα της  προετοιμασίας .Στο διάστημα αυτό όπως σας είχαμε ενημερώσει οι ποδοσφαιριστές πέρασαν από λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις (αιματολογικές , βιοχημικές, θώρακος, καρδιογραφήματος).

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook