Έγγραφο κατέθεσε στις 12 Ιουλίου 2013 σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Βουλής (δείτε εδώ), ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την ερώτηση αν προτίθεται να επανιδρύσει το Κράτος.

Αφορμή στάθηκε μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας που για να μισθώσει τρεις εκτυπωτές με leasing χρειάστηκε να λάβει υπόψη 39 Νόμους.

Σωστή η παρατήρηση του, καθότι η γραφειοκρατία ακόμα και στις ημέρες μας δυσχεραίνει την ζωή των πολιτών, αλλά υπερβολή το γεγονός ότι κατέθεσε έγγραφο με αυτήν την ερώτηση, η οποία δείχνει αν μη τι άλλο σαρκασμό, ασέβεια και σίγουρα προχειρότητα, αφού θα μπορούσε να συμπεριλάβει και την πρόταση του για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα.

Βέβαια η ερώτηση όπως αποτυπώνεται περιέχει και ένα άλλο στοιχείο: Ο πρώην Γραμματέας της ΝΔ ρωτάει για επανίδρυση του Κράτους πριν από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, δηλαδή πριν την ύπαρξη του Ελληνικού Κράτους.

Μάλλον ο Βουλευτής ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο επανίδρυσης από την εποχή της Τουρκοκρατίας ή και παλαιότερα επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αφού αναφέρει:Απορίας άξιο είναι να δούμε τι θα απαντήσει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αν και θα δυσκολευτεί αρκετά, αφού θα πρέπει να ανατρέξει αρχεία από την εποχή του Ιουνστινιανού και του Παλαιολόγου, ώστε να είναι πλήρης και επαρκής η απάντηση του.

Μνήμες από την εποχή Κώστα Καραμανλή για επανίδρυση του Κράτους

O Βουλευτής, όπως προκύπτει παραμένει πιστός εκφραστής του Κώστα Καραμανλή, αφού το βασικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην Πρωθυπουργού από τον Σεπτέμβριο του 2003 ήταν σύμφωνα με τις δηλώσεις του Καραμανλή εκείνης της εποχής:

«Το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επανίδρυση του κράτους προβλέπει ένα κράτος με πρόσωπο και μέτρο, που σέβεται τους νόμους και τους πόρους που διαχειρίζεται, είναι κοντά στον πολίτη με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, ενώ ταυτόχρονα είναι ακομμάτιστο, αποτελεσματικό και προσφέρει ποιότητα υπηρεσιών στους πολίτες».

Και όλοι μας βέβαια είδαμε τα αποτελέσματα της Κυβέρνησης Καραμανλή και των τότε υπουργών του, που χαρακτηρίστηκε ιστορικά ως ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, με αρκετά σκάνδαλα να βαρύνουν πρωτοκλασάτα στελέχη του.

Είχε την ευκαιρία του για επανίδρυση του Κράτους

Όπως κυκλοφορεί στους δημοσιογραφικούς κύκλους, αλλά και στην κοινωνία του Ηρακλείου ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης είχε την ευκαιρία στην διακυβέρνηση Καραμανλή να φροντίσει ως Υπουργός για την επανίδρυση του κράτους που τότε η εποχή ήταν καλύτερη και αν είχε γίνει ίσως και η τωρινή κατάσταση να ήταν καλύτερη.

Μάλιστα κάποιοι σχολιάζουν ότι "αν συνεχίσει να ασχολείται με τους εκτυπωτές, θα χάσει και αυτήν την ευκαιρία να συμβάλλει στο να γίνει ένα βήμα προς τα μπροστά σε αυτόν τον τόπο... καλύτερα θα ήταν να ασχοληθεί με τα διαχρονικά θέματα που απασχολούν την εκλογική του Περιφέρεια, που είχε εγκαταλείψει πολλά χρόνια και επανήλθε μόνο τους τελευταίους έξι μήνες".

Γιάν. Ξ.