Από ασφυξία έδειξε η νεκροψία ότι πέθαναν ο 4χρονος Νώε και ο 6χρονος Κόνορ Μπαρθ, που δέχτηκαν τη φονική επίθεση ενός πύθωνα τεσσάρων μέτρων στο Κάμπελτον του ανατολικού Καναδά. Το φίδι, που ζύγιζε 45 κιλά, δραπέτευσε από την περιφραγμένη τζαμαρία του, σύρθηκε μέσα από τον αγωγό εξαερισμού και βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο των αγοριών.

Τα μικρά αγόρια είχαν πάθος για τη φύση και τα ζώα και η μητέρα τους είπε ότι την τελευταία ημέρα τους, έπαιζαν σε αγρόκτημα με τα λάμα και τις κατσίκες. Τα παιδιά πιθανώς μετέφεραν τη μυρωδιά των δύο ζώων, που για τους πύθωνες είναι θηράματα και σε συνδυασμό με την παραγωγή θερμότητας στον ύπνο τους, ξύπνησαν τις αισθήσεις του πύθωνα, όπως είπε η Μάριον Ντεσματσελιέρ, καθηγήτρια κτηνιατρικής.

Ο θάνατος των δύο παιδιών κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα στον Καναδά και προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τη νομιμότητα της διατήρησης εξωτικών κατοικίδιων ζώων σε ιδιωτικές κατοικίες.

Και αυτό γιατί ο πύθωνας ήταν κατοικίδιο του σπιτιού όπου κοιμόντουσαν τα παιδιά και σε κάποια στιγμή κατάφερε να αποδράσει από το γυάλινο κλουβί του. Η τοπική κυβέρνηση στο Νέο Μπρούγουικ ανέφερε ότι είδη όπως ο αφρικανικός πύθωνας, δεν μπορούν να βρίσκονται εντός της επαρχίας χωρίς άδεια, η οποία θα χορηγείται μόνο για ένα διαπιστευμένο ζωολογικό κήπο, και όχι για ιδιώτες.

newpost.gr