Η Toyota ανακοίνωσε ότι στη Φρανκφούρτη θα παρουσιάσει ένα σπορ μοντέλο, νέας υβριδικής τεχνολογίας, το πρωτότυπο Hybrid R Sports, πιθανό αντικαταστάτη της θρυλικής Supra.

Η ιαπωνική φίρμα δημοσιοποίησε ένα λογότυπο για τη νέα υβριδική τεχνολογία που αναπτύσσει, επισημαίνοντας ότι στην Έκθεση της Φρανκφούρτης θα ντεμπουτάρει το καινούργιο της υπεραυτοκίνητο, το οποίο θα ενσωματώνει τα νέα συστήματα.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο λοιπόν έχει την κωδική ονομασία Hybrid R Sports και θα διαθέτει το σύστημα «Toyota Hybrid System-Racing technology», που θα του επιτρέπει να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες στην «πίστα ή τον δρόμο», με χαμηλές ταυτόχρονα καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων.

\"\"

\"\"

Περισσότερα στοιχεία δεν αναφέρθηκαν από την ιαπωνική φίρμα, η οποία κρατά επτασφράγιστο μυστικό ό,τι αφορά το νέο μοντέλο.

Βέβαια, πριν λίγο καιρό, είχαν διαρρεύσει οι πληροφορίες για τη συνεργασία της BMW και της Toyota πάνω σε ένα project για την κατασκευή από κοινού ενός ξεχωριστού supercar.

Είχαμε μάλιστα αναφέρει ότι οι δύο μάρκες κατασκευάζουν ένα μεσαίο σπορ μοντέλο, βασισμένο στην πλατφόρμα του GT86 και στους νέους κινητήρες της Toyota, αλλά ταυτόχρονα αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της BMW στα μηχανικά σύνολα (ειδικά έχοντας ως παρακαταθήκη το νέο i8). Η συνεργασία αυτή εξάλλου είχε επεκταθεί και στη δημιουργία diesel κινητήρων, κυψελών καυσίμου και μιας νέας, εξελιγμένης τεχνολογίας, μπαταρίας λιθίου για υβριδικά σύνολα, όπως είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί στην προκειμένη περίπτωση, όπου ένας ή δύο ηλεκτροκινητήρες με ένα 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό ή turbo μοτέρ βενζίνης θα «δέσουν» αρμονικά.

Τέλος, οι ιθύνοντες της Toyota είχαν δηλώσει παλιότερα ότι το νέο supercar που ετοιμάζεται, θα πρέπει να διαθέτει όχι μόνο καινοτόμο μηχανικό σύνολο, αλλά και μια ξεχωριστή εμφάνιση, η οποία δεν θα παραπέμπει σε μια «απλή αναβίωση» της Supra.

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook