Από θαύμα ή μάλλον από... καγκουρό κατάφερε να επιζήσει ο Σάιμον Κρούγκερ, ένας 7χρονος Αυστραλός ο οποίος κατά την επίσκεψη του μαζί με τους γονείς του στο εθνικό πάρκο Deep Creep στην Αδελαϊδα, χάθηκε μέσα στο πυκνό δάσος.

Ο Σάιμον απομακρύνθηκε από το σημείο του οικογενειακού πικ νικ θέλοντας να μαζέψει λουλούδια για τη μητέρα του, αλλά έχασε το δρόμο και η νύχτα τον βρήκε να περιπλανιέται μόνος του μέσα στο δάσος. Την ίδια ώρα οι γονείς του ανήσυχοι είχαν ειδοποιήσει τις Αρχές και τον αναζητούσαν για ώρες με την βοήθεια δύο ελικοπτέρων που περιπολούσαν την περιοχή από αέρος και μιας ομάδας σαράντα πεζών ατόμων.

Ο μικρός Σάιμον όμως είχε φύλακα άγγελο. Κατά την περιπλάνησή του συνάντησε ένα καγκουρό, το οποίο του κράτησε συντροφιά όλη την κρύα νύχτα ξαπλώνοντας ακριβώς δίπλα του. Παράλληλα τον διατήρησε ζεστό, μια και ο ρουχισμός του παιδιού ήταν εξαιρετικά ελαφρύς για να τον προφυλάξει.

Όταν τον εντόπισε το ένα ελικόπτερο, είχε ήδη περάσει ένα 24ωρο που θεωρείτο αγνοούμενος. Ο Σάιμον επέστρεψε σώος και αβλαβής στην οικογένεια του έχοντας αποκομίσει από την περιπλάνηση του στο δάσος μερικά μικροτραύματα και μια διδακτική εμπειρία για τις σχέσεις του με τα χαρακτηριστικά μαρσιποφόρα ζώα της πατρίδας του.

«Μπαμπά είμαι καλά, κοιμήθηκα κάτω από ένα δέντρο. Είχε καγκουρό εκεί».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του όταν ξαναβρέθηκε με τους γονείς του. «Ο Θεός το έστειλε για να τον κρατήσει ζεστό», είπε ο πατέρας του παιδιού, ενώ χαρακτήρισε θαύμα την απρόσμενα φιλική, σχεδόν μητρική συμπεριφορά του καγκουρό.

protothema.gr