Με μιαν ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει την αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου, για τις απειλητικές επιστολές του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών αναφορικά με την είπραξη οφειλών.

Παράλληλα χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την "ρύθμιση" που έγινε για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

"Κύριοι κυβερνώντες, μετά από 4 χρόνια κρίσης στην αγορά και εξαθλίωσης των επιχειρήσεων, για άλλη μία φορά μας αποδεικνύετε πως είστε εντελώς τόπου και χρόνου με την περιβόητη ρύθμιση στον ΟΑΕΕ, χρήση της οποίας μπορούν να κάνουν ελάχιστοι ζητώντας δικαιολογητικά όπως αυτό της φορολογικής ενημερότητας και προϋποθέσεις όπως το να δηλώνει κέρδη η επιχείρηση!

Μας στερείτε δηλαδή την επιλογή να κάνουμε ρύθμιση στο ασφαλιστικό μας ταμείο ώστε να έξασφαλίσουμε περίθαλψη για την οικογένεια μας εάν δεν μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα ρύθμιση και στην εφορία η εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι η επιχείρηση είναι κερδοφόρα άρα θα μπορεί να πληρώνει τις δόσεις.

Αλήθεια, που ζείτε; Έχετε συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι επιχειρήσεις;
Πιστεύετε ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας έμπορος που θα στερούσε από πρόθεση την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά του και τον εαυτό του;
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά όμως, τώρα μας απειλείτε με “μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών” εντός 20 ημερών από την ειδοποίηση μας.
Αλήθεια, τι ακριβώς εννοείται μιλώντας για αναγκαστικές εισπράξεις;
Θα μας κλείσετε φυλακή; Θα μας πάρετε την πρώτη και μοναδική κατοικία μας; Θα μας διαπομπεύετε δημοσίως ( ναι, και αυτό το ακούσαμε!);

Ως Εμπορικός σύλλογος Χανίων ζητάμε:

Να σταματήσουν οι απειλές άμεσα.
Να δωθεί πραγματική δυνατότητα για ρυθμίσεις
Να υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Να κεφαλαιοποιηθούν οι οφειλές από ένα ύψος και επάνω και να πληρώνουμε από εδώ και εμπρός τις εισφορές μας, παίρνωντας μειωμένη σύνταξη, η αποπληρώνωντας τότε το οφειλούμενο κεφάλαιο.
Να αφαιρεθούν από τις οφειλές μας τα ποσά για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού δεν μας την παρείχατε ποτέ."

Και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό κάθε συναδέλφου που θα υποστεί δίωξη και θα απειληθεί με φυλάκιση, κατάσχεση της περιουσίας του και όποια άλλα τέτοιου τύπου μέτρα.

Κύριοι νομοθετούντες, δεν σώζονται τα ασφαλιστικά ταμεία ρημάζοντας τις περιουσίες και τον κόπο του εμπορικού κόσμου. Μην ξεχνάτε είμαστε και θα είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Καταλάβετε επιτέλους το εξής: Όσο μας πιέζετε τόσο λιγότερα θα παίρνετε και τόσο προς το γκρεμό θα βαδίζουμε όλοι μαζί. Δώστε ανάσα στους ασφαλισμένους, επιτέλους ακούστε τον σφυγμό της αγοράς. Όσο υπάρχει ακόμα..."