Στη δημοσιοτητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία στοιχεια και φωτογραφίες δύο συλληφθέντων ηλικίας 40 και 28 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένους.

Με το πρόσχημα τακτοποίησης υποτιθέμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων αποσπούσαν απο τα θύματά τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για τους Ζωγράφο Αθανάσιο του Αντωνίου και της Άννας και Ευαγγέλου Παναγιώτη του Σωτηρίου και της Ανδριάνας (σχετική φωτό).

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη.

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, την εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των ευάλωτων και ανίσχυρων ηλικιωμένων, καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388355 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας», αναφέρεται απο την ΕΛ.ΑΣ.

newpost.gr