Συμφωνία με την Αυστραλία ετοιμάζεται να υπογράψει η Ελλάδα για την παροχή βίζας σε νέους από… 18 έως 30 χρόνων που θα τους επιτρέπει να παραμείνουν για διακοπές ή εργασία.

Μιλώντας σε καθημερινή ελληνική εκπομπή της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Αυστραλίας SBS ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος προανήγγειλε την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας λέγοντας:

«Πριν από λίγες μέρες που συνάντησα στο γραφείο μου την πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, συζητήσαμε αυτό το θέμα. Της είπα ότι είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη συγκεκριμένη συμφωνία. Ανεξάρτητα αν η ελληνική πλευρά ήθελε κάτι παραπάνω από αυτήν τη συμφωνία, αρκεί η πλευρά της Αυστραλίας να μας τη φέρει και θα μπουν άμεσα οι υπογραφές. Αν και δεν μιλάμε για μεγάλο αριθμό, μια και αφορά περίπου 500 άτομα, νομίζω ότι ακόμα και αυτό είναι αρκετά σημαντικό”».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα της ψήφου των ομογενών υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είναι υπέρ της παροχής ψήφου ωστόσο διευκρίνισε πως πρέπει να τονωθεί το ενδιαφέρον των ομογενών στην εκλογική διαδικασία.

«Στη Γερμανία έχουμε πάνω από 400.000 Έλληνες και στις ευρωεκλογές όπου μπορούν να πάνε στο προξενείο και να ψηφίσουν, μετείχαν μόνο 25.000 συμπατριώτες μας. Σε όλη την Ευρώπη, όπου οι Έλληνες είναι κοντά στο 1 εκατομμύριο, ψηφίζουν μόνο 40.000», ανέφερε χαρακτηριστικά.

parapolitika

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook