Ψητό χοιρινό, πίτα με βοδινό κρέας, σοταρισμένα κολοκυθάκια, κρεατοκροκέτες. Το μενού της πιο διαβόητης φυλακής των ΗΠΑ, του Αλκατράζ δεν υπολείπονταν σε τίποτα του φαγητού που σερβίρονταν σε ακριβά εστιατόρια.

Φρέσκα υλικά στέλνονταν καθημερινά από το Σαν Φρανσίσκο για τις γκουρμέ δημιουργίες που κρατούσαν τρόπον τινά ικανοποιημένους τους επικίνδυνους έγκλειστους. Και το μενού άλλαζε συχνά.

Τη μια μέρα χοιρινή ωμοπλάτη με σάλτσα από φασκόμηλο, την άλλη κρέας με τσίλι και μπέικον. Δίχως υπερβολή γκουρμέ πιάτα για τον Αλ Καπόνε, τον Τζορτζ Κέλι, τον Αλβις Κάρπις.

Για τον εορτασμό της 50ής επετείου από το κλείσιμο των φυλακών, μια έκθεση με φωτογραφίες αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και τις γαστριμαργικές απολαύσεις των κρατουμένων.

Η περιοδεύουσα έκθεση Alcatraz που αυτές τις μέρες είναι στις εγκαταστάσεις της φυλακής διοργανώνεται από το περιοδικό Life και τον σπουδαίο φωτογράφο Leigh Wiener.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα ξενοδοχείο στο Σαν Φρανσίσκο ετοίμασε ειδικό μενού, βασισμένο σε ό,τι σέρβιραν στο Αλκατράζ. Θα το προσφέρει στους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντυ έκλεισε το Αλκατράζ το 1962, λόγω της ακριβής συντήρησης και την προνομιακής θέση της στον κόλπο.
Εννέα χρόνια αργότερα, έγινε εθνικό πάρκο και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Καλιφόρνια με περίπου 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

iefimerida.gr