Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών πέρασε η Ιεράπετρα, κάνοντας την έκπληξη, κερδίζοντας τον πρωταθλητή Ρούβα με 2-1. Το συγκρότημα του Νίκου Δεδελετάκη, παίζοντας έξυπνα, δεν άφησε περιθώρια στον «χαλαρό» αντίπαλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός, πως η Ιεράπετρα έπαιζε με δέκα παίκτες για πάνω από σαράντα πέντε λεπτά. 

ΤΟ ΜΑΤΣ

Την πρώτη καλή ευκαιρία την είχε ο Ρούβας. Στο 7’ ο Αντωνάκης σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. 
Πέντε λεπτά αργότερα, ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Τοψιδέλης έδωσε πάσα στον Δεδελετάκη, και ο Λασιθιώτης στράικερ, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. 
Με την συμπλήρωση 28’ παιχνιδιού, ο Δεδελετάκης σε ρόλο πασέρ, έβγαλε τον Σκύβαλο σε πλεονεκτική θέση, δεν δυσκολεύτηκε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0. 
Η απάντηση του Ρούβα ήρθε στο 30’ όταν από την λάθος έξοδο του Αλευρά, ο Χαραλαμπάκης έπιασε την κεφαλιά στην άδεια εστία, ο Χατζηγιαννάκης την βρήκε με το χέρι και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γουργιώτης ο οποίος με διπλή προσπάθεια (έδωσε επανάληψη ο διαιτητής), μείωσε σε 2-1. 
Ο Ρούβας πίεζε, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό. Μάλιστα, στο 73’ η Ιεράπετρα έχασε ευκαιρία με τον Μαστοράκη που μπήκε μόνος στην περιοχή, σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας Χριστοδουλάκης απέκρουσε σωτήρια. 
Ο Σηφάκης προσπάθησε από τον πάγκο να γυρίσει το παιχνίδι, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η μεγάλη ευκαιρία που δόθηκε στον Γουργιώτη πήγε χαμένη, μιας και έδιωξε με τα πόδια ο Αλευράς και έτσι, το 2-1 παρέμεινε, παίρνοντας την πρόκριση η Ιεράπετρα για την επόμενη φάση. 
Συνθέσεις: 
Ιεράπετρα: Αλευράς, Μαστοράκης, Χατζηγιαννάκης, Κουγιουμουτζάκης;, Χατζάκης, Τζελέπης, Γκινής (93’ Χρυσοφάκης), Παισανίδης, Σκύβαλος 78’ Ταμπανάκης), Τοψιδέλης.
Ρούβας: Χριστοδουλάκης, Γιαννακάκης, Κοζωρόνης (56’ Ανδρεαδάκης), Κουτσάκης, Μπριλάκης, Πατέλης, Ταβλαδωράκης (87’ Βαρούχας), Φουκαράκης, Γουργώτης, Αντωνάκης (78’ Ξυλούρης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook