Ένας πατέρας και ο γιος του βρέθηκαν μέσα στη ζούγκλα του Βιετνάμ, όπου ζούσαν τα τελευταία 40 χρόνια, από τότε που χάθηκαν τα ίχνη τους κατά τη διάρκεια του πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο Ho Van Thanh και ο γιος του Ho Van Lang έφυγαν από το χωριό τους πριν από 40 χρόνια, όταν μια βόμβα σκότωσε τρία μέλη της οικογένειάς τους.

Τους εντόπισαν ντόπιοι, οι οποίοι αναζητούσαν καυσόξυλα μέσα στη ζούγκλα στην περιοχή Tay Tra στην επαρχία Quang Ngai.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι όντως πρόκειται για τον 82χρονο Thanh και τον 41 ετών γιο του Lang.Ο γηραιότερος άντρας λίγο πριν τον πόλεμο του Βιετνάμ είχε μια φυσιολογική ζωή με την οικογένειά του στο μικρό χωριουδάκι Tra Kem.

Μια μέρα όπως, όπως γράφει η Daily Mail, η σύζυγός του και οι δύο άλλοι του γιοι σκοτώθηκαν από μια έκρηξη νάρκης.Σοκαρισμένος πήρε στην αγκαλιά του τον δίχρονο γιο του και χάθηκε στη ζούγκλα και από τότε δεν είχε ποτέ ξανά επαφή με κάποιον άλλον.

Οι δυο τους επέζησαν όλα αυτά τα χρόνια τρώγοντας φρούτα και μανιόκα από το δάσος και καλλιεργώντας καλαμπόκι.Τα ρούχα τους τα έφτιαχναν οι ίδιοι από φλοιούς δέντρων, ζούσαν σε μια ξύλινη καλύβα που κατασκεύασαν με τα χέρια τους πέντε μέτρα πάνω από το έδαφος.Οι χωρικοί που τούς εντόπισαν παρατήρησαν ότι συμπεριφέρονταν περίεργα και ειδοποίησαν τις αρχές.

Ο πατέρας μιλούσε λίγο την τοπική διάλεκτο Cor, όμως ο γιος του ήξερε πολύ λίγες λέξεις.Οι δυο τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας τους, όπου παρακολουθούνται από ειδικούς οι οποίοι θα προσπαθήσουν να τους βοηθήσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία.newsbeast.gr