Επιταγή ύψους 3.000 ευρώ για την οικονομική στήριξη της εθελοντικής δομής του δήμου Ρεθύμνου που βοηθά τους άπορους μαθητές, παρέδωσε σήμερα στον δήμο ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Το ποσό θα διατεθεί σε άπορους μαθητές των σχολείων του δήμου Ρεθύμνης, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν τις ήδη υπάρχουσες δράσεις του δήμου, οι οποίες καλύπτουν ανάγκες των οικογενειών αλλά και των ίδιων των μαθητών που βρίσκονται σε οικονομικά δύσκολη θέση.

Όπως αναφέρθηκε από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Γιώργο Γεωργαλή κατά τη διάρκεια της παράδοσης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών μέσα από συντονισμένες και επιτυχημένες δράσεις, καταφέρνει να ενώνει τους Κρήτες όλου του κόσμου.

Η δημοτική αρχή στην προσπάθεια για στήριξη των άπορων μαθητών και των οικογενειών τους, παρέχει επίσης κουπόνια τροφίμων, ενώ γίνονται και προσφορές χρημάτων από εθελοντές ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Παράλληλα, μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Ρεθύμνης υπάρχει και στήριξη από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Σε μια διασύνδεση αλληλεγγύης με το Νοσοκομείο Ρεθύμνης προσφέρονται δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστους ανήλικους μαθητές.


tovima.gr