Θέλετε να χάσετε βάρος; Πριν μία βραδινή λιγούρα σας κάνει να τινάξετε την δίαιτά σας στον αέρα ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω μύθους που κυκλοφορούν ευρέως για την απώλεια βάρους!

Μύθος 1. Οι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά δίαιτες είναι αποτελεσματικές

Η Αλήθεια: Τέτοιου είδους δίαιτες οδηγούν σε εξάντληση του οργανισμού και σε ανάκτηση του χαμένου βάρους. Το σώμα χρειάζεται λίπος για να αντλήσει ενέργεια, για να επισκευάσει τους ιστούς και να μεταφερθούν οι βιταμίνες A, D, E και K σε όλο το σώμα. Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες χρειάζονται 70g λίπους την ημέρα (95g για τους άνδρες) με το ελάχιστο να ανέρχεται στα 30g (40g για τους άνδρες). Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακολουθήσετε μια δίαιτα χωρίς λιπαρά. Απλώς μειώστε την κατανάλωση κορεσμένων λιπών και αντικαταστήστε τα με ακόρεστα λίπη, όπως το ελαιόλαδο και το αβοκάντο

Μύθος 2. Οι εξαντλητικές δίαιτες προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα

Η Αλήθεια: Μπορεί βραχυπρόθεσμα να παρατηρήσετε σημαντική διαφορά στη ζυγαριά σας, ωστόσο τα αποτελέσματα θα είναι παροδικά και μάλιστα οι συνέπειες μίας εξαντλητικής δίαιτας μπορεί να είναι καταστροφικές για την υγεία μας, πέρα από το γεγονός πως τα κιλά θα τα ξαναπάρετε -και ίσως ακόμη περισσότερα. Επιπλέον, οι εξαντλητικές δίαιτες καταστρέφουν τον μεταβολισμό μας, καθώς έχουν ως αποτέλεσμα την καύση του μυϊκού ιστού.

Μύθος 3. Το βραδινό φαγητό παχαίνει

Η Αλήθεια: Θα έχετε ακούσει πολλούς να σας λένε πως το βραδινό φαγητό παχαίνει και πως δεν πρέπει να καταναλώνετε φαγητό μετά από κάποια ορισμένη ώρα αν θέλετε να χάσετε βάρος. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν έχει σημασία το τι καταναλώνετε λίγο πριν πέσετε για ύπνο, αλλά η συνολική ποσότητα και ποιότητα τροφών που καταναλώσατε όλο το 24ωρο.

Μύθος 4. Τα χαμηλά σε λιπαρά προϊόντα μας αδυνατίζουν

Η Αλήθεια: Τα προϊόντα που έχουν στην ετικέτα τους «χαμηλά σε λιπαρά» δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και χαμηλά σε θερμίδες . Απεναντίας, τις περισσότερες φορές ισχύει το αντίθετο. Τα πρόσθετα και τα τεχνητά γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της γεύσης ενός προϊόντος που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, το επιβαρύνουν με πολλές περισσότερες θερμίδες.

Μύθος 5. Όποιος έχει αργό μεταβολισμό, δεν μπορεί να αδυνατίσει

Η Αλήθεια: Πρόκειται για μία κοινή αντίληψη όσων προσπαθούν να χάσουν βάρος και δεν τα καταφέρνουν. Στην πραγματικότητα, ο μεταβολισμός κάθε ανθρώπου ενεργοποιείται όταν οι θερμίδες οι οποίες καταναλώνει είναι λιγότερες από αυτές που καίει μέσω της άσκησης και των καθημερινών του δραστηριοτήτων.

boro.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook