Οι Κοινωνιολόγοι Εκπαιδευτικοί Δ.Ε. του Ν. Ηρακλείου συμμετέχουν στις αποφάσεις της τοπικής ΕΛΜΕ και στηρίζουν ενεργά τις πρωτοβουλίες -κινητοποιήσεις που αναπτύσσουν οι σύλλογοι διδασκόντων του κάθε σχολείου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Εκτιμούμε ότι απέναντι στις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας ο κλάδος των εκπαιδευτικών μπορεί να αντιτάξει την ενότητα, τη συσπείρωση και την αγωνιστικότητά του.

Θεωρούμε ότι αυτό που συμβαίνει στην εκπαίδευση αποτελεί μέρος ευρύτερων πολιτικών της κυβέρνησης που θίγουν τον πυρήνα των κοινωνικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους.

Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι μπορούν και οφείλουν να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία τοπικών και ευρύτερων μετώπων αντίστασης θεωρώντας ότι η επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία.

Ως Κοινωνιολόγοι Εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην ενδυνάμωση ενός ενιαίου κινήματος εκπαιδευτικών που σήμερα στοχοποιείται στο σύνολό του.

Καταδικάζουμε και αρνούμαστε την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαιρέσει τον κλάδο και να τον αποδυναμώσει εισάγοντας τεχνητές διακρίσεις, που δεν πρέπει να βρουν πρόσφορο έδαφος σε μας τους ίδιους.

Τέλος, θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν με τον ευρύτερο ρόλο του παιδαγωγού των νέων ανθρώπων να πρωταγωνιστήσουν στη διαμόρφωση ευρύτερων συμμαχιών και συσπειρώσεων, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου που απειλούν την αξιοπρέπεια και την υπόστασή μας και μάς καθιστούν απλά πειραματόζωα της Τρόικα.

Γι αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους μαθητές, τους γονείς και τα κοινωνικά στρώματα που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των κοινωνικών αγαθών που μάς αφαιρούν βάναυσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook