Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη ανταπόκριση από τον κόσμο διεξήχθη το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στα Νεροκούρου το φιλανθρωπικό τουρνουά, που διοργάνωσε ο Φωστήρας Αγίων Σαράντα. Η νεοσύστατη ομάδα, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Γ’ ΕΠΣΧ, πήρε την πρωτοβουλία αυτήν με συνεργασία και συμμετοχή από Ηρακλή Νερ., Κεραμειά και Άρης Σούδας και τα έσοδα από τις εισπράξεις και την προπώληση εισιτηρίων δόθηκαν στο Κ.Η.Φ.Α. Α.Μ.Ε.Α. Πέρα όμως από αυτά τα λεφτά δόθηκε και ένα ποσό από κάθε ομάδα στην προσπάθεια αυτή.

 

Αγωνιστικά διεξήχθησαν δύο ημιτελικοί 45 λεπτών και ο τελικός με την ίδια διάρκεια. Τα Κεραμειά πήραν το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι (5-4 πεν. 0-0 κ.α) απέναντι στον Ηρακλή με τον Ηλία Δρακακάκη να ευστοχεί στο τελευταίο. Στους ημιτελικούς η ομάδα του Κώστα Ηλιάκη είχε κερδίσει με 4-1 τον Φωστήρα Αγ. Σαράντα, ενώ αυτή των Νεροκούρου με 3-0 τον Άρη Σούδας.

Οι ημιτελικοί

 

Στον πρώτο ημιτελικό τα Κεραμειά με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Ράμφο (αδερφός του Λευτέρη Ράμφου του Ηρακλή Νεροκούρου), που αγωνίζεται στην Σαλαμίνα στην Α’ Εθνική Σάλας, απέκλεισαν τον Φωστήρα με 4-1. Δύο γκολ σημείωσε ο εν λόγω ποδοσφαιριστής και από ένα οι Μανωλακάκης και Ροκάκης ενώ για την ομάδα των Αγίων Σαράντα σκόρερ ήταν ο Κουράτορας. Στον άλλο ημιτελικό ο Ηρακλής νίκησε 3-0 τον Άρη Σούδας με γκολ των Αχλάτη (ανήκει στην Κορωνίδα αλλά ενδιαφέρεται ο Ηρακλής να τον αποκτήσει), Λ. Ράμφου και Καραδάκης.

 

Με πέναλτι του Δρακακάκη, την «κούπα» τα Κεραμειά

 

Στον τελικό το 45λέπτο βρήκε τις ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα κι έτσι χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να βγει τυπικά ο νικητής. Εκεί αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη η ομάδα των Κεραμειών και πήρε τη νίκη με σκορ 5-4 και σκόρερ στο «κρίσιμο» πέναλτι τον Δρακακάκη. Ακόμα ευστόχησαν οι Μανωλακάκης, Ποντικάκης, Κ. Ράμφος και Μπαδιεριτάκης ενώ αστόχησε ο Παππάς. Για τον Ηρακλή Νεροκούρου ψύχραιμοι ήταν οι Καραδάκης, Σταθάκης, Αχλάτης και Ι. Ποποδάκης, ενώ άστοχοι οι Τοντινίδης και Τσαγκαράκης.

 

Οι ομάδες

Οι πάικτες που χρησιμοποιήθηκαν από τις ομάδες ήταν οι εξής:

Κεραμειά (Κώστας Ηλιάκης): Λαντζάκης, Δρακακάκης, Ποντικάκης, Βατσάκης, Μιχ. Παπαδάκης, Γεωργανάς, Ροκάκης, Κ. Ράμφος, Γ. Ποποδάκης, Γ. Μανωλακάκης, Παππάς, Βουντούρης, Τόλιας, Μπαδιεριτάκης, Κρανιδιώτης.

 

Ηρακλής Νερ. (Τάκης Γιαννακόπουλος): Πετράκης, Στ. Ντουντουνάκης, Καλυκάκης, Ι. Ποποδάκης, Καραδάκης, Αμαξόπουλος, Σταθάκης, Τσαγκαράκης, Λ. Ράμφος, Τοντινίδης, Αχλάτης, Λ. Ντουντουνάκης, Λεβεντάκης.

 

Φωστήρας Αγ. Σαράντα (Παναγιώτης Παλαθούρας): Μαράκης, Ζέρβος, Σγουράκης, Ι. Παλαθούρας, Καλλιτεράκης, Κουράτορας, Μαλλιαρός, Βεστάκης, Μήτρου, Μουτζούρης, Καλογερής.

 

Άρης Σούδας (Γιάννης Ξενάκης-βοηθός προπονητή): Κοκκαλάς, Κονταξάκης, Κουράκης, Ντακάκης, Βασιλοδημητράκης, Σκαλέρης, Κ. Μανωλακάκης, Α. Βροντάκης, Μάστορας, Βλαχάκης, Α. Γαλανάκης (11άδα), Καραγιαννίδης, Κουγεντάκης, Μαγγέλας, Τερεράκης, Γαβαλάς, Μεσαρχάκης, Ν. Βροντάκης.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook